Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

20 de la invenția primului smartphone

Deși nu era atât de performant ca urmașii săi din prezent, prima variantă a telefonului inteligent care combina tehnologia mobilă cu o varietate de utilizări pe computer, a ajuns în mâinile clienților pe 16 august 1994. Mult mai voluminos și fără designul elegant pe care smartphone-urilor îl au în prezent, primul telefon deștept semăna mai mult cu o cutie mare, neagră.

simon-the-first-smartphone

Pentru a marca aniversarea, Muzeul de Știință din Londra a rezervat o secțiune specială în categoria Information Age. Telefonul a fost numit Simon, era creat de IBM și nu era cunoscut generic ca fiind un smartphone. Charlotte Connelly, custode la Muzeul de Știință unde acesta este expus, a declarat că telefonul cântărește aproape o jumătate de kilogram, dar designul și funcțiile pe care le are, la acea vreme, erau destul de revoluționare pentru anii 90. Simon are ecranul LCD verde, asemănător ca mărime cu cel al unui Iphone 4, un ac imprimator. Nici funcțiile nu sunt de neglijat. Pe lângă apelurile specifice unui telefon mobil obișnuit, de pe primul smartphone de la IBM se puteau trimite emailuri și mesaje și lua notițe în agendă sau consulta un calendar. Este totodată primul telefon prevăzut cu aplicații software și putea fi conectat la un fax.
Cei de la IBM au vândut în jur de 50 000 de modele în Statele Unite, singura țară unde aparatul revoluționar a fost disponibil. Smartphone-ul Simon a fost popular în special în rândul oamenilor de afaceri care aveau nevoie de un telefon care ținea și locul unui mini computer.
În ciuda succesului de moment, primul smartphone nu a avut o viață lungă din cauza prețului ridicat la care era vândut, a unei baterii cu autonomie de doar o oră și a lipsei de internet pe mobil. După 2 ani producătorii au decis să renunțe la fabricarea lui.
Smartphone-ul va putea fi văzut la Muzeul de Știință din Londra începând cu luna octombrie, fiind parte a unei expoziții pe care muzeul o dedică istoriei tehnologiei comunicațiilor și informației.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J