nume de domeniu

5 Sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu

nume de domeniuMulti proprietari de website-uri considera ca alegerea unui domeniu si al unei extensii nu este prea importanta, nimic mai gresit. Iata 5 sfaturi ce trebuiesc urmate la inregistrarea unui domeniu web:

1. In functie de cui se adreseaza website-ul sau de regiunea unde se desfasoara activitatea alegeti extensia (TLD) potrivita: .RO – pentru site-uri adresate utilizatorilor romani, .EU – pentru cele adresate Uniunii Europene, .COM – pentru cele internationale sau .ORG – pentru organizatii de orice tip.

2. Verificati ca numele ales nu este asemanator sau identic cu un alt domeniu deja inregistrat, pentru a nu crea confuzie sau pentru a nu pierde rezultate la cautarile pe Google, Yahoo sau Bing. De asemenea nu inregistra un brand existent pentru a nu pierde domeniul respectiv pe motiv de trademark.

3. Alege un nume scurt si usor memorabil sub 8 caractere. Altfel vizitatorilor care doresc sa revina la va fi foarte greu sa isi aminteasca adresa website-ului.

4. Specialistii SEO au confirmat faptul ca alipirea unui keyword in nume nu mai este asa de important ca acum 5 ani in cautarile Google, insa te va pozitiona in fata competitorilor foarte probabil la cautari.

5. Alege un nume unic si cu autoritate care sa reprezinte brand-ul pe care doresti sa il promovezi, altii au reusit: Google, Facebook, Yahoo, Amazon.. Sigur poti reusi si tu!

Cel mai bun loc unde poti inregistra domeniul dorit este SPEEDHUB.eu cu domenii incepand de la 1.49 Euro/An. Nu uita sa alegi si un plan de gazduire web cu domeniul comandat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.