ADATA XPG Z1, primele memorii DDR4 din seria XPG pentru overclocking

Compania ADATA Technology a prezentata primele memorii XPG Z1 DDR4, unde XPG este seria dedicata overclocking-ului, iar memoriile XPG Z1 ofera si suport pentru noile procesoare high-end, Haswell-E, de la Intel.

Memoriile DDR4 vor beneficia de performante mai mari si de un consum mai mic de energie, decat normele obisnuite pe memoriile DDR3. Compania a micsorat tensiunea de lucru pana la 1.2 V, cu 0.3 V mai mica decat tensiunea anterioare de 1.5 V, rezultand o scadere a consumului de energie cu pana la 20%.

ADATA XPG Z1 promite o perfectionare a transferului de date, avand frecvente ce pot ajunge pana la 2800 MHz, latente CL 17-17-17 si o latime de banda care urca pana la 22 GB/s. Tensiunea de doar 1.2 V ii permite sa atinga performantele maxime.ADATA XPG Z1 DDR4 1

ADATA a optat pentru un design cu tema aviatiei si o textura de carbon care e folosita si la masinile de cursa, insemnand drumul catre performante uimitoare.

Pe langa prezenta atragatoare, designul beneficiaza de TCT (Thermal Conductive Technology) pentru o racire performanta si de un PCB (Printed Circuit Board) in 10 straturi din cupru cu 2oz pentru o racire mai imbunatatita si o eficienta mai mare, cipurile integrate in memoriile XPG Z1 sunt in contact direct cu radioatoarele, rezultand utilizare cu temperaturi scazute si o micsorare a rezistentei electrice care reduce consumul de energie.ADATA XPG Z1 DDR4 2La sfarsit ne abatem putin de la subiect, referindu-ne la procesoarele high-end, Haswell-E, de la Intel. Acestea erau asteptate sa fie lansate prin luna septembrie a acestui an, insa compania Intel a anuntat ca vor fi disponibile pe piata din data de 29 august 2014.

Procesoarele Intel Haswell-E vor avea trei CPU-uri (Central Processing Unit): doua hexa-core si unul octa-core, fiind si primele procesoare care vor fi compatibile cu memoriile DDR4 si placile de baza fabricate pe chipset-ul Intel X99 Express. Haswell-E va fi realizat pe 22nm si va veni pe socket-ul LGA 2011-3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.