Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Amazon a achizitionat serviciul Twitch pentru 970 de milioane de dolari

Amazon a publicat luni noua achizitie a serviciului Twitch (platforma de streaming in timp real a videourilor legate de jocuri video) pentru suma de 970 de milioane de dolari, fiind si cea mai mare achizitie a companiei americane de comert online.

Mai multe zvonuri confirma achizitionarea serviciului Twitch, la pretul de aproximativ un miliard de dolari, insa de catre serviciul YouTube, detinut de compania Google. Astfel, anuntul publicat de catre Amazon cu achizitionarea serviciului Twitch a fost neasteptat pentru presa si site-urile din domeniul IT.

„Difuzarea si urmarirea jocurilor video este un fenomen mondial si Twitch a construit o platforma care reuneste zeci de milioane de oameni care se uita timp de miliarde de minute la jocuri in fiecare luna”, a declarat Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al retailerului online Amazon. „Ne dorim sa invatam de la ei si speram sa ii putem ajuta sa creeze rapid noi servicii pentru comunitatea din acest domeniu”, a mai declarat Jeff Bezos.twitch amazonIn aceeasi zi, Emmet Shear, CEO Twitch, a publicat pe blogul companiei un articol in care a explicat ca a optat pentru Amazon, deoarece conceptia companiei este asemanatoare cu a sa. Tot in acest articol, Emmet Shear, a mai explicat si faptul ca nu vor exista schimbari mari in interior companiei, si ca vor ramane acelasi brand cu aceeasi angajati, insa va putea profita de suportul si tehnologiile companiei Amazon pentru o viitoare dezvoltare a serviciului Twitch.

Compania Twitch (www.twitch.tv) s-a lansat in data de 6 iunie 2011 si este o platforma de live streaming de jocuri video, avand sediul central in San Francisco. Fiind cel mai cunoscut serviciu din acest domeniu, consolele Xbox One si PlayStation 4, device-urile mobile iPhone, iPad si Nvidia Shield Tablet, cat si softurile de streaming video pentru PC-uri, au suport integrat, din fabrica, pentru platforma Twitch.

Platforma ofera si competitii de jocuri video, dar si transmiterea live oficiala a celor mai importante evenimente (E3, Gamescom, The International si Dreamhack).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J