Aplicaţia care oferă consult medical de specialitate

Costurile medicale pe care orice pacient trebuie să le suporte sau orele lungi petrecute în faţa cabinetului medicilor, toate acestea ar putea deveni istorie datorită tehnologiei de ultimă oră. Şi dacă vă gândiţi că sistemul nostru medical este unul defectuos, ei bine nici în ţăile occidentale situaţia nu este foarte roz. De exemplu, în Marea Britanie pacienţii trebuie să stea la cozi interminabile pentru a fi consultaţi sau trebuie să aştepte chiar 2 săptămâni pentru a-şi face o programare.

apps2
Doctorul Ali Parsa a lansat o aplicaţie ingenioasă, menită să rezolve astfel de probleme. Denumită programul de sănătate Babylon, pacienţii au acces la cabinetul medicului 12 ore pe zi, 6 zile pe săptămână. Aceştia pot trimite fotografii sau pot comunica cu medicul şi asistentele prin intermediul unor videoconferinţe. Doctorii vor trimite o prescripţie medicală unei farmacii din apropierea pacientului sau vor recomanda vizita la medicul familiei sau la un medic de specialitate. Aplicaţia rezolvă probleme medicale facile, după cum afirmă iniţiatorul ei, ţinând cont că 95% dintre afecţiunile medicale de gen nu presupun spitalizarea, fiind necesare doar consultul specialistului şi diagnosticul dat de acesta. Babylon rezolvă o problemă prezentă în multe ţări şi anume aceea a pacienţilor care se tratează pe cont propriu sau informându-se de pe internet, ceea ce duce la complicaţii uneori mortale. Părerea specialistului va putea fi consultată eficient, fără vizita directă.
Aplicaţia a fost lansată în aprilie şi se doreşte extinderea accesibiltăţii ei în întreaga lume, în special în Africa şi Asia. Doctorul Ali Parson intenţionează ca aceasta să devină accesibilă prin carduri de acces ce pot fi cumpărate de oriunde.
Progresele tehnologice în domeniul sănătăţii evoluează rapid şi se consideră că peste 20 de ani roboţii vor efectua operaţii, iar viitorilor medici li se va părea un procedeu firesc. IBM finanţează un proiect prin care supercomputerul Watson să prevină decesul cazuat de erorile medicale, iar un alt proiect european se focusează pe tehnologia îngrijirii personalizate a pacienţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.