Avantajele barierelor de parcare

Nu ar fi deloc exclus ca si meseria de paznic sa dispara in curand – cel putin acolo unde e nevoie de cineva care sa permita sau sa interzica accesul unor autovehicule intr-o parcare, in functie de dcocumentele prezentate (sau nu) de soferi. Mai devreme sau mai tarziu, locul lor va fi luat de sisteme automate, cum ar fi bariere parcare, care au avantajul ca nu adorm in post.

De la inceputul Revolutiei Industriale, o gramada de meserii au aparut si apoi au disparut, eliminate de progresul tehnico-stiintific. Un bun exemplu in acest sens il constituie meseria de liftier – bunicii nostrii isi mai amintesc (cu nostalgie, mai mult ca sigur) de „frumoasele vremuri de demult”, cand erau si ei tineri… si cand nu exista institutie publica fara liftieri! In anul 1920, sindicatul liftierilor din SUA era puternic prin cei 17.000 membri ai sai. Atat de puternic, incat in luna septembrie a anului 1945 greva liftierilor a paralizat un oras intreg. Si nu orice oras, ci New Yorkul! In arhivele Agentiei Asociated Press mai exista inca relatari despre miile de oameni se chinuiau sa urce scarile care pareau că nu se mai termina ale unor zgarie-nori precum Empire State Building, care, cu cele 102 de etaje ale sale, era la acea data cea mai înalta structura din lume (380 de metri, fara a mai socoti antena din varf, cu care are 443,3 metri). Una din consecintele grevei a fost aparitia lifturilor automate, cu butoane pe care le poate actiona oricine – iar liftierii, dupa ce au fost „pusi pe liber”, au fost nevoiti sa se recalifice…

In ultimii ani, au aparut din ce in ce mai multe firme care ofera bariere „inteligente” celor care doresc sa protejeze accesul in parcarea unui complex rezidential, a unei unitati spitalicesti, hale industriale, a unei vami sau la intrarea intr-o autostrada cu taxa. Dintre aceste firme s-a remarcat in special Nice.com, care ofera produse de calitate la preturi decente. Daca veti comanda o bariera de acces de la aceasta firma, veti avea garantia ca pe proprietatea al carei proprietar sau administrator sunteti nu vor intra niciodata autovehicule care sa ocupe in mod abuziv locurile de parcare sau persoane neautorizate ori elemente infractionale care sa comita acte de vandalism. Nice.com (care asigura si mentenanta sistemelor instalate) va ofera peste 20 de modele de bariere pentru parcari, care sunt dotate de camere de supraveghere cu ajutorul carora este monitorizat totul in acel perimetru. La scara unui ansamblu rezidential (sau de utilitate publica ori obiectiv industrial), costurile sunt departe de a fi mari, iar factura de energie electrica nu creste nici ea prea mult. Si pentru ca am ajuns la capitolul energie, trebuie mentionat faptul ca toate barierele oferite de Nice.com sunt actionate de motoare alimentate la tensiunea de 24 de volti curent continuu si au acumulatori, care le asigura functionarea in conditii optime chiar si in cazul unei pene de curent.

Showroomul firmei Nice.com se afla in sectorul 2 al Bucurestiului, pe strada Orzari la numarul 19 (in apropiere de intersectia strazii Delea Veche cu Calea Calarasi). Acolo puteti vedea si testa atat bariere de acces, cat si orice alt produs Nice (usi de garaj, porti batante si culisante, telecomenzi, sisteme de supraveghere si, bineinteles, accesorii). Programul de lucru cu publicul este urmatorul: Luni – Vineri: 09:00 – 18:00, Sambata: 09:00 – 14:00, Duminica inchis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.