Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

BlackBerry a terminat restructurarea si este dispusa sa reintre in lupta pe piata telefoanelor inteligente

BlackBerry a terminat procesul de restructurare a companiei, ce parea a fi unul prelungit si dureros, si este dispusa sa reintre in lupta pe piata smartphone-urilor, potrivit unui document intert dedicat angajatiilor sai.

In procesul de restructurare a facut parte si reducerea cu 60% a angajatiilor sai, incepandu-se inca de acum trei ani, cand aceasta alegere era vazuta ca o incercare de revenire a companiei. BlackBerry a intrecut concurenta clasandu-se pe prima pozitie, in primii ani de la aparitia smartphone-urilor, insa acest lucru nu a durat mult si pozitia a fost castigata, cel putin in ultimi patru ani, de catre compania Apple, cu terminalul iPhone, dar si de alti competitori care au utilizat ca sistem de operare platforma Android, detinuta de Google.Blackberry logo„Am finalizat procesul de restructurare, precum si reducerea numarului de angajati, care a inceput acum trei ani si care acum face parte din trecut”, afirma John Chen, director executiv al BlackBerry, in documentul intern dedicat angajatiilor companiei.

„Ce este mai important, vom face angajari in unele domenii, cum ar fi in dezvoltarea de produse, vanzari si servicii pentru clienti, chiar daca vor fi modeste pentru inceput”, a mai adaugat Chen in documentul intern.

John Chen a venit la conducerea companiei BlackBerry, acum opt luni, iar acesta a aplicat deja cateva masuri stabilizatoare pentru companie. Printre acestea se numara si eficienta parteneriatelor de productie si aprovizionare, dar si obtinerea de bani prin vanzarea unor imobile care erau detinute de companie.

Odata cu restructurarea companiei, Chen a precizat ca acum obiectivele BlackBerry sunt de a ramane in competitie pe piata smartphone-urilor, prin dedicarea totala pentru securitatea datelor mobile si a administrarii dispozitivelor mobile.

Directorul executiv a mai adaugat faptul ca odata cu reducerea a 7.000 de angajati, de la un nivel maxim de 17.500 pe care la atins in 2011, compania este gata de preluari strategice pentru intarirea activitatilor pe domeniile care vor contribui la cresterea veniturilor BlackBerry.

BlackBerry a anuntat, in urma cu o saptamana, intetionarea de a prelua compania germana Secusmart, fiind specializata in criptarea datelor si voce.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J