Blackberry nu se mai concentrează pe producerea de smartphone-uri

De-a lungul anilor, Blackberry şi-a creat numeroşi fani prin smartphone-urile cu tastatura specială şi aplicaţiile ingenioase, multe de care doar cei din comunitatea Blackberry se bucurau. Ei bine, se pare că smartphone-urile, care ne-au cucerit iremediabil pe mulţi dintre noi, nu mai sunt punctul de atracţie şi interes al companiei. Nu vă faceţi griji, Blackberry nu renunţă la celebrele sale telefoane cu care a făcut istorie, dar se orientează spre crearea de noi device-uri şi servicii care să aducă noi soluţii şi facilităţi pentru clienţi.

bb10_2208708b-460x288

John Sims, unul dintre conducătorii companiei americane, a declarat recent că publicul fidel Blackberry va fi atras şi de noile device-uri pe care compania le pregăteşte. Principalul punct de interes va fi orientat spre lumea oamenilor de afaceri pentru care se vor crea soft-uri şi servicii care să le uşureze activitatea zilnică. Primii paşi au fost deja făcuţi prin BES12, un soft care urmează să fie lansat în noiembrie şi care permite firmelor să managerieze device-urile mobile, indiferent de sistemul de operare pe care îl folosesc, fie că este IOS de la Apple, Andriod de la Google sau chiar Blackberry.
Mai mult, compania de telefonie a creat şi BBM protected, un nou sistem ultra- securizat al serviciului de mesagerie, dar şi BBM Meetings, aplicaţie destinată videoconferinţelor.
Un alt pas făcut de Blackberry care ne arată seriozitatea cu care doreşte să devină o companie cu servicii complete pentru oamenii de afaceri, este achiziţionarea recentă a unei mici firme denumită Movirtu ale cărei servicii de telefonie permit utilizatorilor să deţină un număr de telefon personal şi unul de serviciu pe acelaşi device, dar cu abonamente diferite. Funcţionează pe Blackberry, Android şi IOS.
Aceste veşti bune vin după o perioadă dificilă pentru Blackberry care în ianuarie, anul acesta intrase într-o pantă descendentă. Totuşi revenirea a fost rapidă, deoarece compania a reuşit să înregistreze profit cu smartphone-ul lansat în iunie, iar un profit complet este estimat să se înregistreze în 2016.
Important este că Blackberry a reuşit să depăşească pierderile de 4.4 miliarde de dolari din noiembrie şi că recuperarea deja are loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.