Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Cablare structurata pentru spatiii de birouri si apartamente

Cablare Structurata se refera la sistemele standardizate de cabluri necesare conectarii unei cladiri, a unei parti dintr-o cladire (etaj) sau unui apartament la lumea exterioara. Intreaga infrastructura cuprinde mai multe subsisteme dedicate unor anumite nise de lucru. Astfel, putem vorbi de sisteme care acopera o sala de conferinte, sisteme de monitorizare audio-video, sisteme de telefonie precum si sisteme de transmitere date/voce intr-o modalitate tip intranet sau internet. Pentru a descrie o cablare structurata completa trebuie amintite si echipamentele de cablare orizontala cat si de echipamente de conectare individuala a terminalelor existente intr-un perimetru bine delimitat. Infrastructura corect executata va acoperi toate punctele cheie si, in acelasi timp, va fi total ascunsa privirii.

Cablare structurata pentru birouri

Orice sistem de cablare structurata este unic si in acelasi timp asemanator cu toate celelalte sisteme. Unicitatea lui se datoreaza mai multor variabile care tin de locul de amplasare al cladirii in care se monteaza un astfel de sistem, al particularitatilor arhitecturale ale fiecarei cladiri, al numarului de etaje ce trebuie acoperite de structura de cabluri precum si datorita numarului de terminale pe care le va deservi. Factorul de unicitate mai consta in destinatia finala a constructiei sau de dorinta proprietarului in ceea ce priveste estetica lucrarii. Aceasta poate fi destinata numai traficului de voce (telefonie), de date si voce (internet/intranet si telefonie) sau poate fi folosita pentru sisteme de supraveghere video, de acces sau multe alte destinatii.

Cablare structurata Bucuresti

Cablare structurata Bucuresti

Un sistem de cablare structurata corect executat trebuie sa respecte o serie de norme prin care se urmareste atat posibilitatea de upgradare a retelei prin adaugarea de noi facilitati dar si asigurarea unei mentenante facile datorita unei documentatii extinse.

Un sistem de cablare structurata pentru cladiri de birouri se compune din: o coloana verticala principala din care se desprind coloanele orizontale dispuse pe fiecare etaj al cladirii si terminate in fiecare birou. In functie de marimea retelei structurate vom gasi minim un punct de lucru situat intr-o incapere special destinata acestei functii care va fi dotata cu rack-uri (dulapuri de conectare) care vor cuprinde pach panel-urile specifice, swich-uri, servere precum si toate celelalte echipamente necesare conturarii unei cablari structurate complete. Conform normelor o astfel de incapere trebuie sa fie prevazuta cu sisteme de back-up, unitati UPS precum si surse de protectie la alimentare. Pentru a preintampina orice actiune nedorita sau orice greseala neintentionata, colaborarea dintre firma de specialitate si beneficiar va fi activa pe toata durata lucrarii.

Cablare structurata pentru apartamente

In principiu, cablarea structurata pentru apartamente este mult mai simpla decat cea pentru cladiri de birouri sau alte destinatii. O astfel de retea trebuie sa respecte si ea o serie de standarde deoarece configurarea ei chiar daca este mai simpla si mai usor dse realizat trebuie sa fi la fel de performanta la fel ca oricare alta retea. La fel ca in cazul cablarii structurate pentru cladiri de birouri, o cablare destinata resedintelor particulare poate acoperi intreaga gama de telecomunicatii sau doar segmente din ea. Ea poate fi cu fir sau wireless

Pornind de la locul unde provider-ul sau companiile de utilitati isi termina competentele (punctul de intrare in locuinta) reteaua structurata poate avea la baza cabluri coaxiale sau fibra optica. Orice varianta va fi aleasa va avea un design unic adaptat nevoilor locuintei respective. Cea mai simpla schema de structura structurata pentru apartamente este cea wireless va avea un punct de acces din WLAN si un router. Aceasta este cea mai des intalnita datorita dimensionarii retelei dar si costurilor reduse de implantare si de intretinere. Reteaua structurata cu fir va avea ca si componente minime un punct de acces si un modem. In fiecare incapere va fi dispusa cel putin o priza, iar cablurile, la dorinta beneficiarului, vor fi mascate sau nu.

Cablarea structurata este una dintre cele mai eficiente solutii pentru telecomunicatii in totalitatea lor. Apelarea la o firma de specialitate cu experienta este cea mai buna oportunitate care o poate oferi piata datorita calitatii produselor si serviciilor oferite, mai multe detalii pe siteul www.cablaristructurate.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J