Cameră foto Panasonic Lumix DMC GM 5 – preţ şi caracteristici

La fel ca predecesoarea ei, GM 1, Panasonic GM 5 se doreşte a fi o cameră digitală mică, dar performantă, producătorii menţinând acelaşi design rafinat însă adăugând un buton layout pentru a o face mai uşor de utilizat şi mai rapidă în accesarea funcţiilor de fotgrafiere.

Seria GM este reîmprospătată cu noul model GM 5, căreia Panasonic îi încorporează un vizor electronic, un hotshoe care permite ataşarea unor accesorii compatibile, ceea ce o face mult mai performantă şi îndrăgită de fotografii profesionişti aflaţi în căutarea unei camere foto de dimensiuni mici, dar care face fotografii de cea mai bună calitate.

GM 5 se bucură de mai multe îmbunătăţiri faţă de GM 1, precum un cod QR, prin care camera poate fi conectată la wi-fi, senzori pentru detectarea feţei şi direcţiei, ajustări lumină-umbră şi Panasonic Creative Panorama, o funcţie specifică camerelor Panasonic prin care 18 dintre cele 22 de opţiuni de control pot fi activate atunci când sunt fotografiate imagini panoramice.

download (1)
GM 5 este puţin mai mare decât predecesoarea ei, asta datorită noilor funcţii pe care le are, camera având un design ergonomic care o face extrem de uşor de utilizat, chiar şi pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu modelul. Camera are un ecran de 3 inci lângă care sunt amplasate butoanele pentru navigare, iar ecranul touchscreen permite controlul asupra majorităţii funcţiilor. Există şi meniul personalizat Quick de pe care pot fi accesate funcţiile cel mai des utilizate.

panasonic-lumix-photokina-22
Panasonic nu a uitat de reţelele sociale şi milioanele de iubitori ale acestora, aşa că a agăugat o nouă funcţie denumită Snap Mode, prin care sunt înregistrate filmuleţe scurte de 2, 4, 6, 8 secunde ce pot fi încărcate pe conturile de socializare ale utilizatorului.

Preţul camerei este destul de ridicat, aceasta fiind disponibilă în Statele Unite pentru 900 de dolari, iar în Marea Britanie la preţul de 550 de lire sterline. GM 5 este una dintre cele mai performante camere de dimensiuni mici lansate, calitatea imaginilor este excepţională, singurul inconvenient  fiind costul acesteia, destul de mare având în vedere că vorbim de o cameră de buzunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.