Cand pica Black Friday 2014 ?

Adoram reducerile si de cativa ani incoace adoram ziua de Black Friday (Vinerea Neagra), o zi in care toti speram sa prindem bombe de preturi pentru produsele care le dorim. Tin minte ca inca din primul an de cand s-a organizat in Romania acest eveniment, m-am trezit cu noaptea in cap pentru a vedea ofertele si reducerile oferite de marile magazine online, la vremea aceea eMAG si-a epuizat stocurile instant la majoritatea produselor, iar flanco devenea din ce in ce mai interesant.

Pentru cei care nu sunt in tema cu evenimentul Black Friday (Vinerea Neagra) ii anuntam ca primul eveniment a avut loc in anul 2011 si a fost organizat de eMAG si Flanco, magazine online si offline detinute de omul de afaceri Iulian Stanciu.

La vremea aceea, eMAG a pregatit 30 de mii de produse, un eveniment care a starnit reactii rapide. In urmatorul an, acest eveniment s-a raspandit la mare amajoritate a magazinelor online, stocurile au crescut, vanzarile de asemenea au crescut si ele, reducerile au fost mult mai mari si au generat vanzari de milioane de euro.

black friday sua

In 2013 lucrurile au stat altfel, toate magazinele au fost pregatite inca din timp pentru acest eveniment, si-au actualizat stocurile cu cateva luni inainte si au incercat sa fie pe linia de plutire in ziua de black friday (vinerea neagra).

Ca si statistica, eMAG a fost cel mai pregatit magazin online, spunem asta deoarece au avut in stoc 300.000 de mii de produse, de asemenea au avut special pentru aceasta zi un depozit de peste 4500 mp, un stoc de 50 de mii de tablete, televizoare LED de 81 cm la 799 RON in conditiile in care nu gaseai mai ieftin de 1200 RON, plus multe alte oferte care au facut senzatie.

Celelalte magazine clar nu au dat faliment, au incercat sa sa tina dupa cel mai mare magazin online si sa ofere preturi la fel de mici, unii au reusti altii nu.

In 2014 cu siguranta lucrurile vor sta altfel si tind sa cred ca si celelalte magazine online se vor ridaca la un nivel mult mai ridicat decat au facut-o in anii precedenti. Tin sa mentionez ca site-ul eMAG nu a cazut nici macar 1 minut in ziua de black friday, in schimb competitorii au cam dat gres cu serverele si nu au putut sa tina prea multi clienti online. Unii au renuntat de tot la magazinul online (nu dam nume pentru ca nu este frumos…se stiu ei care) si si-au mutat clientii in magazinele fizice.

Ca tot am facut o mica statistica, precizam ca ziua de black friday in anul 2014 este 28 noiembrie.Anul trecut au fost ceva modificari la aceasta zi si s-a mutat pe 22 noiembrie, speram ca anul acesta sa nu mai faca acest lucru si sa lase in ultima vineri din luna noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.