Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Ce telefoane sunt potrivite pentru copii?

Oamenii de stiinta şi mai ales cercetatorii din domeniul medicinii de mult timp trag semnale de alarma privind riscul la care ne expunem folosind telefoane mobile si tehnologie cu Wi-Fi. Insa adultii folosesc de cel mult 15-20 de ani telefoane mobile, astfel incat consecintele asupra sanatatii inca nu sunt atat de drastice si de evidente.

In schimb, multi dintre copii sunt expusi de la varste fragede acestor aparate, iar consecintele clare si imbatabile pot aparea in statistici doar peste cativa ani, cand poate va fi prea tarziu.

Telefoanele cele mai simple

Copiii mici nu au nevoie de telefon si nu trebuie lasati si obisnuiti sa foloseasca un astfel de aparat! Iar daca un copilas de cativa anisori cere sa vorbeasca la telefon cu bunicii sau cu vreunul dintre parinti, trebuie sa i se dea casti cu fir.

Daca la varste de 9-10 ani, copiii merg deja singuri la scoala sau ies la joaca, iar parintii simt nevoia sa ii controleze dandu-le un telefon mobil, ar fi ideal ca telefonul sa fie cat mai simplu, folositor doar pentru a suna si a fi sunat, fara internet si prea multe aplicatii. Telefonul neavand internet, copilul nu va avea motive sa stea prea mult timp cu el in mana si privind indelung la ecran, astfel va fi protejat de probleme de sanatate.

In plus, pentru a evita cheltuieli enorme cu un abonament de telefonie, pentru copii este suficienta o cartela prepay, cu care nu se risca diverse costuri suplimentare.

Telefoanele cu touch screen si internet

Unii parinti primesc cadou telefoane platind un abonament la o companie de telefonie, astfel incat este normal ca un telefon mai inteligent sa ajunga la copiii lor. In acest caz, este absolut necesara controlarea timpului pe care copiii il petrec cu telefonul, iar limitarea internetului trebuie controlata prin setarea Parental Control.

Protejarea telefonului folosit de copii este absolut necesara, cei mici abia invata sa aiba grija de lucruri si de multe ori pierd sau scapa telefoanele, astfel incat investitia in huse bumper – care sunt usoare si discrete – este la fel de importanta ca si cheltuiala facuta pentru a achizitiona telefonul.

Informati-va privind telefoanele care au radiatii puternice pentru a le evita si aveti grija cum si unde sunt purtate telefoanele – telefonul trebuie tinut in geanta, nu in buzunar si in niciun caz langa inima sau langa un organ care contine multa apa.

Invatati copiii sa comunice mai mult prin SMS sau mesaje pe retele sociale decat vorbind la telefonul mobil, astfel timpul in care telefonul este tinut aproape de cap este mai redus. Pentru conversatii la telefon, neaparat trebuie folosite casti cu fir!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J