Ceasurile automate si avantajele lor

Ceasurile automate sunt aproape la fel ca si cele mecanice – sunt alimentate de un mecanism si folosesc unelte complicate pentru a misca limbile de ceas – dar nu cer utilizatorului sa intoarca ceasul pentru a vedea corect ora. In schimb, miscarea pe parcursul zilei genereaza unele modificari pe parcursul zilei. Prin urmare, poarta numele de ceasuri cu „miscare automata”. Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de „auto-winding”.

Cum functioneaza mecanismul automat al ceasului?

Ei bine, exista o greutate mica in interiorul ceasului numita „rotor” care se misca pe masura ce incheietura mainii se deplaseaza pe tot parcursul zilei. Aceasta este conectata la mai multi senzori pe care ii activeaza cand se misca. Ceasurile automate au, de asemenea, un dispozitiv de care impiedica dereglarea ceasului in timp ce purtatorul face miscari foarte bruste cu mana. In acesta categorie cele mai des intalnite tipuri sunt ceasuri barbati.

Exista si ceasuri dama automate insa s-a constatat ca femeile au alte tipuri de ceasuri preferate cum ar fi cel mecanic si cel cu quartz. In cazul in care ceasul automat nu este purtat ar trebui plasat in cutie langa un dispozitiv care are rolul de a deplasa ceasul circular pentru a nu sta. Acest lucru este foarte important mai ales daca ceasul are si functii smart pe langa afisarea orei. Daca ceasul are si un calendar dar nu este purtat pentru mai multe zile, daca nu este pus pe dispozitivul de rotire, se va reduce alimentarea si afisajul va ramane blocat la o anumita ora. Atunci cand ceasul va fi pus din nou la mana va trebui resetat.

Avantaje ceasuri automate

 

Ceasurile automate nu au nevoie de baterii.

Ceasurile automate nu trebuie intoarse periodic tot ce trebuie este ca posesorul sa se miste cand poarta ceasul, sau sa miste mainile si ceasul va functiona fara probleme.

Miscare neteda. La fel ca si ceasurile mecanice, ceasurile automate au o miscare frumoasa, neteda iar mecanismul lor nu produce zgomotele speficice ceasurilor cu quart.

Mecanismul respecta aproximativ aceeasi inginerie ca si la cele mecanice si in plus sunt mai sensibile in ceea ce priveste mediul inconjurator.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.