Cel mai mare spectacol european al gadget-urilor va avea loc săptămâna aceasta la Berlin

An de an, la Berlin, are loc un show de amploare în care mari companii îşi lansează cele mai noi invenţii în materie de tehnologie digitală. Denumit IFA, adică The Internationale Funkaustellung Berlin, spectacolul este gazda unor mari lansări, anul acesta fiind aşteptate lansări din partea Sony şi Samsung, dar şi ale altor companii de renume.

download
IFA este cunoscut ca un show eclectic în care vechiul se îmbină cu noul. Spectacolul a debutat în 1924, când au fost prezentate cele mai noi evoluţii în radio, de aici şi numele de „radio show”, funkaustellung însemnând „spectacol radio”.
De-a lungul anilor IFA-ul a luat tot mai multă amploare, fiind gazda lansării unor invenţii care au făcut istorie, cum este cazul lansării casetofonului creat de Philips îm 1963. Imaginea cu care show-ul era asociat în trecut este cea a lui Joseph Goebbels, un politician nazist, care a participat la ediţia show-ului din 1933 pentru a urmări lansarea unui aparat de radio sponsorizat de nazişti.
Show-ul este primul de acest gen destinat exclusiv publicului larg, iar anul acesta sunt aşteptaţi peste 200 000 de vizitatori care vor plăti câte un bilet de 20 de dolari pentru a putea admira live, dispuse pe 30 de holuri gigantice, cele mai noi lansări de la toţi producătorii europeni.
Mascota show-ului este, ca în fiecare an, o tânără care poartă o perucă roşie, Domnişoara IFA care zâmbeşte deja lângă fiecare device în fotografiile publicate de organizatori.
Acer, Bosch, Panasonic şi Amazon vor ţine conferinţe de presă şi îşi vor prezenta cele mai noi produse. Lansarea Samsung Glaxy Note 4 este unul dintre cele mai aşteptate evenimente care vor avea loc miercuri, 3 septembrie. Pe 4 şi 5 septembrie sunt aşteptate prezentările noilor produse de la Nokia, LG, HRC, Huawei, Lenovo, Electrolux şi mulţi alţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.