Cum poţi schimba vremea cu un nou program de editare a fotografiilor

În imperiul tehnologiei de ultimă oră chiar şi vremea poate fi controlată. Un nou program de editare face posibil acest lucru într-o secundă.
Noul program de editare a fotografiilor permite utilizatorilor să schimbe anumite caracteristici ale fotografiilor făcute în aer liber. Însuşirile cunoscute ca fiind trecătoare precum vremea, sezoanele, orele din zi, sunt modificate în funcţie de dorinţa utilizatorului, care trimite comanda către o bază interactivă. Să faci o fotografie în aer liber pe o vreme ploioasă, dar de fapt să vrei ca soarele să strălucească puternic în ea, se poate rezolva doar trimiţând comanda „mai mult soare” către o bază de date.

photo-editing-weather-control
James Hays, asistent universitar la Universitatea Brown din Rhode Island şi inventatorul programului, a declarat că, în mod obişnuit, un fotograf are nevoie de un soft costisitor, precum Adobe Photoshop, pentru a obţine o astfel de fotografie. Astfel de costuri de Photoshop l-au inspirat în crearea acestui program inovator prin care fotografiile pot fi editate cu uşurinţă, mai ales de amatori.
Cercetătorii au ales 40 de caracteristici descriptive generale precum înnorat, ploios, însorit, dar şi unele mai subiective precum calm, sentimental, luminos. Apoi au compilat 8000 de fotografii făcute în diferite momente ale zilei, diferite anotimpuri şi condiţii meteorologice de către 100 de webcam-uri amplasate în toată lumea. Astfel au asociat atributele diverselor fotografii reuşind să creeze un sistem automat prin care computerul poate identifica fotografii cu un apus de soare sau cu o zi ploioasă. Identificând modul în care caracteristicile sunt reprezentate, algoritmul le poate reproduce în alte fotografii prin „transformarea culorilor locale”. Cu alte cuvinte, programul împarte fotografia în mai multe regiuni de pixeli şi aplică informaţiile despre cum diferite trăsături ar trebui să arate, determinând modul în care acele regiuni se schimbă când le este asociată o anumită caracteristică.
70% dintre participanţii la testul de editare care aplică algoritmul de schimbare a vremii l-au ales în defavoarea vechilor programe de editare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.