Cum putem prelungi durata de funcţionare a bateriei de la smartphone sau laptop?

Nu este niciun secret, bateriile smartphone-urilor nu au o autonomie de funcţionare prea mare, încă nu s-a inventat acea baterie miraculoasă care să funcţioneze zile întregi fără a necesita reîncărcare, iar în cazul laptop-urilor situaţia este cam aceeaşi.
Totuşi, există câteva trucuri pe care le putem aplica şi cu ajutorul cărora putem mări durata de funcţionare a bateriei de la smartphone, tabletă sau laptop.

Screenshot-19

 

Printre acestea se numără:
-Evitarea folosirii device-ului în spaţii unde temperaturile sunt fie foarte scăzute, fie foarte ridicate. De exemplu, dacă temperatura camerei în care utilizăm laptop-ul este mai mică de 0 grade sau mai mare de 35 de grade Celsius, capacitatea de funcţionare a bateriei se va reduce semnificativ.
-Un alt factor de care trebuie să ţinem cont este expunerea aparatului în razele solare sau în locuri cu temperaturi aproape de îngheţ. Ambele afectează funcţionarea corespunzătoare a acestuia.
-De asemenea, trebuie să evităm ţinerea telefonului în priză după ce a bateria s-a reîncărcat în proporţie de 100%. Supraîncărcarea acesteia afectează durata de funcţionare deoarece bateriile sunt deja setate să se reîncarce într-o anumită limită pentru a le prelungi buna funcţionare. În cazul laptop-urilor este indicat ca, din când în când, acestea să fie scoase din priză, iar bateria să se descarce în proporţie de 40%
– Evitarea reîncărcătoarelor ultra-rapide. Efectul este de moment, dar, pe o perioadă mai lungă, astfel de reîncărcări vor afecta durata de funcţionare a bateriei.
-Reîncărcătoarele contrafăcute. Nu doar deteriorează bateria, dar au existat numeroase cazuri în care utilizarea unor astfel de reîncărcătoare ieftine a cauzat accidente grave.
-În cazul în care doriţi să opriţi device-ul pentru o anumită perioadă este recomandat ca bateria acestuia să fie măcar pe jumătate reîncărcată.
Astfel de trucuri pot ajuta la funcţionarea corespunzătoare a bateriei şi pot preveni deteriorarea acesteia în timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.