Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Cum sa alegi un set de jante potrivit

Jantele sunt o componenta importanta a oricarui autoturism. Impreuna cu anvelopele, ele sunt contactul pe care masina il are cu asfaltul. Alegerea unui set de jante potrivit poate influenta complet calitatea condusului, pe langa aspectul estetic. Prin urmare, trebuie sa fiti atenti ce profile alegeti, astfel incat sa fiti multumiti de performantele si aspectul obtinut.

Procesul de cumparere trebuie sa inceapa prin a va decide ce aliaj doriti. In functie de nevoie sau situatie, puteti alege jante aliaj sau jante tabla. Jantele din aluminiu au un aspect mai atragator, exista o gama din care puteti alege mult mai variata si ofera performante mai ridicate in toate privintele in comparatie cu jantele din otel.

unnamed (1)

Jantele din aliaj au capacitatea de a rezista unei folosiri mai intense, sunt recomandate in cazul in care aveti un stil de condus sportiv si pentru masinile puternice. Compusii folositi in construirea jantei au o rezistenta crescuta la temperaturi ridicate, provocate de folosirea intensa a sistemului de franare si elimina cu usurinta caldura generata de masina. Dezavantajul in cazul jantelor de aliaj, este ca pot fi deteriorate cu usurinta in cazul folosirii zilnice, daca sunt agatate de borduri sau sufera socuri din cauza condusului pe suprafete accidentate. Acest aspect este valabil in special in timpul sezonului rece, cand aspectul lor poate fi deteriorat de catre substantele antiderapante

Jantele din tabla sunt o alegere potrivita daca nu sunteti interesati de aspectul jantei sau performante. Modelele din tabla nu sunt concepute pentru un stil de condus sportiv si au o capacitate redusa de a disipa caldura generata de franarile puternice. Aspectul lor este unul clasic care nu si-a schimbat forma in timp. Sunt recomandate pentru o folosire zilnica, daca sunteti interesat doar de practicabilitatea lor.

Dupa ce stabiliti ce aliaj va intereseaza, stabiliti ce suma puteti aloca pentru a retrange cautarea si sa evitati analiza unor modele ce sunt peste acel buget. Aspectul pretului poate decide de la inceput tipul de aliaj dorit, jantele din aluminiu fiind mai scumpe decat jantele din tabla. Trebuie sa luati in considerare faptul ca un set de jante auto premium ofera performante mai ridicate si va avea un alt comportament in timpul virajelor stranse sau folosirii intense, in comparatie tot cu o janta din aluminiu, insa la un pret mai scazut.

Dupa ce hotarati aceste aspecte, puteti sa incepeti cautarea unui model de janta care sa va satisfaca gustul. Este important sa tineti cont de dimensiunile jantei, astfel incat sa nu fie nevoie de alte modificari pentru montaj.

Procesul de cumparare este unul complex, deoarece jantele sunt o componenta importanta a masinii si de aceea trebuie sa va asigurati ca faceto o alegere in cunostinta de cauza si ca este alegerea corecta.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J