Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Daca nu ai GPS e timpul sa folosesti unul

gpsOdata cu raspandirea smartphone-urilor si a tabletelor cu ecrane mari, costul instalarii unui sistem de navigatie GPS auto a scazut considerabil. Ca rezultat inevitabil al acestui fapt, tot mai multi oameni profita de aceasta pentru a isi face viata mai usoara cand conduc, instalandu-si un sistem GPS dedicat – asta daca nu aveti deja o masina care include in bord un ecran tactil si un gps.

Utilizarea civila a navigatiei prin GPS a fost disponibila la scurt timp dupa lansarea militara, insa costurile initiale ale utilizarii sistemului au fost foarte mari si au fost necesare abonamente. Primii oameni care au profitat de GPS au fost pilotii, care trebuiau sa poata masura distantele cu precizie precisa.

De-a lungul timpului, costurile sistemelor de navigatie GPS pentru autovehicule au scazut considerabil si exista un numar din ce in ce mai mare de aplicatii pentru ele si datele pe care le ofera in viata de zi cu zi. Producatorii precum Garmin si TomTom au combinat semnalele GPS cu datele existente si algoritmii matematici complexe pentru a crea sisteme care pot fi utilizate pentru navigarea pe sosele si autostrazi, in orase extrem de aglomerate si chiar pe drumuri indepartate.

Aceste sisteme de navigatie GPS auto pot fi instalate in orice masina in cateva minute si apoi pot fi folosite pentru a planifica calatoriile si pentru a urmari unde va veti opri sa va pierdeti pe drumuri. Fiind combinate cu alte date, cum ar fi fluxurile de stiri despre trafic, sistemele de navigare GPS auto pot avertiza soferii despre congestionarea drumurilor si pot oferi rute alternative in timp real pentru a se asigura ca nimeni care are astfel de GPS nu se blocheaza din nou intr-o coada.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J