Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Device-urile USB pot avea virusi greu de detectat, avand acces la datele utilizatorilor

Un grup de experti in securitate demonstreaza ca o fisura a securitatii gasite in protocolul de comunicatie utilizat pentru conectarea device-urile USB poate sa fie exploatata, avand ca drept rezultat foarte grav, compromiterea gadget-urilor cu port-uri usb. Pe langa asta, device-urile USB infectate, vor fi greu de dezvaluit pentru utilizatorii normali daca acestea chiar contin virusi amenintatori.

Expertii Jakob Lell si Karsten Nohl sustin ca protocolul Universal Serial Bus utilizat ca standard pentru conectarea device-urilor USB la porturile respective, are o fisura de securitate ce poate fi exploatata pentru a primi controlul catre gadget-urile care au port USB. Cei doi experti au aratat problema gasita de ei printr-o imitare a protiunii de firmware ce este raspunzatoare cu administrarea functiilor de baza ale protocolului USB, acestia adaugand o parte mica a unui malware creat in scopul de prezentare. Odata adaugat pe device-ul USB, partea malware-ului actual la gradul de firmware este activata prin conectarea device-ului la portul USB, care permite accesul la datele utilizatorului.
chip usbPrivind la acest exploit care vizeaza protocolul ce administreaza functionarea device-urilor USB, orice gadget ce dispune de port-ul USB (intrare sau iesire) poate fi compromis. Cu toate acestea, partea malware nu va fi executata direct de pe device, aceasta fiind mai intai transferata in memoria gadget-ului conectat, urmand sa fie posibila dectetarea si stergerea lui cu ajutorul unor programe antivirus. Pentru device-ul USB infectat, acesta nu poate fi dezinfectat usor doar prin stergerea sau formatarea a spatiului de stocare. Daca nu aveti un patch care poate sa instaleze un alt firmware neinfectat, device-ul USB va putea din nou sa va infecteze gadget-ul la care il conectati.

In prezent, verificarea device-ului de catre utilizatorii normali pentru a afla daca este sau nu infectat este aproape imposibila. Iar, device-ul USB poate fi infectat si de la un alt gadget compromis, urmand sa transmita malware-ul la urmatorul gadget la care este conectat.

Expertii ne sfatuiesc sa evitam utilizarea device-urilor USB care nu stim de unde provin si sa prevenim conectarea device-urilor USB la gadget-urile deja infectate.
One thought on “Device-urile USB pot avea virusi greu de detectat, avand acces la datele utilizatorilor

  1. marian

    Nu stiam asta. Eu mi-am virusat mai multe stick-uri usb când am pus documente pe ele si le-am dat celor de la un copy-center sa le tipareasca. A durat ceva timp pana sa mă prind de unde mi se „virusau” stick-urile.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J