eBook Reader Nook Touch Wi-Fi Glow Light-caracteristici

Nook promite că readerul Glow Light îl va face pe cititor să uite orice alt device reader de pe care a mai citit vreodată, deoarece acesta oferă o  strălucire aparte lecturii, care pune paginile într-o lumină specială şi este primul care face acest lucru.
Deşi nu sunt atât de cunoscute ca eBook-urile Kindle de la Amazon, readerele de la Nook sunt primele care aduc, încă din 2012, opţiunea de ajustare a luminozităţii, de la o strălucire mare până la o luminare simplă. La acea vreme a fost destul de bine primit, dar venirea pe piaţă a eBook-urilor de la Amazon, dotate cu Kindle Paperwhite, le-a surclasat instantaneu.

glowlight-nook-simple-touch
Acest impediment nu i-a împiedicat pe cei de la Barnes&Noble, compania aflată în spatele Nook, să restilizeze noul Glow Light cu un design alb, nou şi rafinat, şi noi trăsături şi funcţii. Compania a adus îmbunătăţiri majore, iar noul Nook mai strălucitor a pierdut considerabil din greutate, ajungând de la 197g la 175g şi este de asemenea cu 15% mai luminos decât Kindle Paperwhite de la Amazon. eBook-ul operează tot cu un touchscreen, având doar 2 butoane proeminente. Ecranul de 6 inci pe bază de cerneală are la bază un buton, „n”, care funcţionează ca un buton universal cu rolul de activare a luminozităţii pe fundal, după o apăsare de 2 secunde. Al doilea buton, aflat în partea stângă a device-ului, este butonul de pornire-oprire.
Conexiunea cu PC-ul se face printr-un microUSB, iar capacitatea maximă a memoriei este de 32 GB, cu o memorie internă de 2 GB. Glow Light foloseşte formatul ePUB şi nu va recunoşte formatul extrem de răspândit .mobi, însemnând că nu se poate transfera nimic dacă nu este salvat local. Cu toate acestea, majoritatea cărţilor pot fi achiziţionate direct de pe librăria Nook, prin Wi-Fi. De menţionat că tot ceea ce cumpăraţi de pe Amazon nu va funcţiona pe Nook şi viceversa. Oricum, magazinul Nook din Marea Britanie deţine peste 3 milioane de titluri de cărţi, dar şi ziare, benzi desenate şi periodice.
Nook Glow Light este disponibil la preţul de aproximativ 450 de lei.

One thought on “eBook Reader Nook Touch Wi-Fi Glow Light-caracteristici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.