Expansiunea Netflix în Europa

Compania americană care difuzează conţinut media şi online, se extinde în Europa. Deşi piaţa americană este mai mult decât profitabilă pentru Netflix, ambiţiile companiei sunt mari, iar Europa este miza cea mare. Marea lansare a avut deja loc pe 19 septembrie în Belgia şi Luxemburg, urmând ca serviciile companiei să fie disponibile şi pentru publicul din  Germania, Franţa, Austria şi Elveţia. Extinderea ariei de difuzare vine la doi ani după ce serviciile au devenit disponibile pentru Marea Britanie şi ţările nordice.

hoc-graphic-fixed

Promovarea a fost făcută pe Twitter, iar lansarea în inima Europei a reţelei de difuzare de internet şi televiziune este un punct strategic pentru viitorul companiei, a cărei conducere plănuieşte să o transforme în cea mai mare reţea de servicii media.
Reed Hastings, CEO Netflix, a declarat că echipa este încântată de entuziasmul europenilor faţă de serviciile companiei, dar şi faţă de producţiile originale ale acesteia, precum House of cards, Orange is the New Black sau Derek. Mai mult, tocmai astfel de producţii au devenit un atu principal în tranformarea Netflix într-un real competitor pentru televiziuni cu tradiţie în materie de producţii TV, precum HBO sau AMC.
Scopul Netflix este de a atrage cât mai mulţi abonaţi, iar cu un total de 147 de milioane, cât însumează poulaţia Germaniei şi Franţei, compania va atrage un număr fabulos de utilizatori aflaţi în afara Statelor Unite. Însă, dacă în ţările nordice competiţia nu era atât de mare, în Germania şi Franţa există deja numeroase alte companii care furnizează conţinut media şi online, iar Netflix trebuie să prezinte o ofertă generoasă pentru a atrage clienţii. Nu va fi o problemă, având în vedere că la 9 luni de la lansarea în Marea Britanie, compania deja avea 1 milion de utilizatori, ceea ce este un succes, dacă luăm în calcul piaţa la fel de ofertantă.
Când se va lansa şi în România?
Analiştii estimează că următoarele ţări vizate sunt Spania şi Italia, iar conducerea Netflix a declarat că are planuri de extindere şi în ţările din Sudul şi Estul Europei anul viitor. Astfel, o dată Europa cucerită, atenţia se va îndrepta spre China, dar s-ar putea să întâmpine dificultăţi, afirmă analiştii, din cauza nou înfiinţatei reţele, Alibaba, care câştigă teren cu celeritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.