Facebook va obliga utilizatorii de iOS si Android sa instaleze aplicatia Messenger separat

Facebook a anuntat, in urma cu cateva luni, eliminarea serviciului de mesagerie din aplicatiile preinstalate pe gadget-urile mobile, obligand astfel utilizatorii care vor sa mai foloseasca reteaua de socializare sa instaleze separat aplicatia Messenger. In urma unor teste usoare, compania a anuntat oficial eliminarea mesageriei pentru sistemele de operare mobile iOS si Android, urmand sa fie finalizata in aceasta saptamana, devenind astfel obligatorie descarcarea si instalarea separata a aplicatiei Messenger pentru utilizatori.

In prezent, aplicatia Facebook dedicata versiunilor iPhone a inlocuit butonul mesageriei cu un alt buton ce lanseaza separat aplicatia Facebook Messenger, insa versiunile de iPad si a sistemului de operare Adroid, acestea mai folosesc si in prezent aplicatia preinstalata default a retelei de socializare. Cat despre sistemul de operare Windows Phone, compania a exclus din declaratiile sale modificarea aplicatiei, insa lucrurile vor fi schimbate pe parcurs, deoarece versiunea Beta a aplicatiei Facebook preinstalate vine deja cu o scurtatura catre Facebook Messenger inlocuid astfel mesageria default.A view of Facebook's logo May 10, 2012 iCu toate ca in prezent, unificarea dintre Facebook si Facebook Messenger este inca la inceput, compania pregateste deja o serie de actualizari software ce vor integra modul in care cele doua lucreaza, intre doua aplicatii dedicate separat. Facebook a mai anuntat modificarea schimbarilor ce vor avea loc in aceasta saptamana, urmand ca utilizatorii retelei de socializare de pe platformele iOS si Android sa fie avertizati cu privire la eliminarea functionalitatii serviciului de mesagerie si la posibilitatea de instalare separata a aplicatiei Messenger.

Odata cu acest pas, compania poate sa imbunatateasca aplicatia Facebook Messenger cu mai multa sutinere, pentru ca nu vor mai avea probleme de compatibilitate si de integrare a schimbarilor cu soft-ul preinstalat. Retelele de socializare devin tot mai cunoscute si atragatoare, acestea doborand sistemul de mesagerie a telefoanelor mobile (SMS). Facebook este lider absolut la acest domeniu, chiar si inaintea achizitionarii serviciului de mesagerie instanta pentru smartphone-uri WhatApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.