A fost lansat Flip 2, un smartwatch pentru copii

Se apropie sărbătorile, iar listele celor mici probabil că deja încep să se umple de dorințe. Pe lângă jucăriile și dulciurile deja plănuite, copiii pot să adauge în scrisoarea pentru Moș Crăciun și un smartwatch special creat pentru ei, deși părinții vor fi cei mai încântați de funcțiile acestuia.

Flip Technologies a lansat vineri smartwatch-ul Flip 2, care se adresează exclusiv copiilor aflați pe băncile școlii primare. Prețul este redus la 99 de dolari, iar ceasul este, de fapt, un smartphone în miniatură, fiind unul dintre primele modele de gen destinate copiilor. Compania a mai lansat anterior o versiune a aceluiaș ceas, denumită simplu, Flip.

Smartwatch-ul se va dovedi mai util de întrebuințat de către copii decât un smartphone, deoarece, fiind atașat la mână, smartwatch-ul preia funcțiile telefonului inteligent și, în plus, cei mici nu-l vor mai pierde ușor.

Flip 2 este disponibil în numeroase culori, are 2 butoane mari, care pot fi apăsate în caz de urgență, iar ceasul va emite un avertisment cu locația, porni o alarmă și telefona sau trimite un SMS către un număr setat inițial. Iar dacă persoana apelată nu răspunde, vor fi apelate următoarele contacte din listă.

18u8u89nghwgdjpg
Părinții pot seta și zonele de siguranță din jurul școlii, casei, cartierului sau locurilor de joacă și primi alerte pe telefon, în cazul în care copilul părăsește zona setată. O altă funcție pentru setarea locației va oferi indicii pe o mapă virtuală, rezultată din combinarea funcțiilor GPS, GSM și Wi-Fi, cu privire la locurile în care copilul se deplasează.

Pe lângă aceste funcții de siguranță, smartwatch-ul funcționează ca un smartphone, părinții putând seta 5 numere de la care copiii pot primi și trimite mesaje și apeluri. Flip 2 a fost creat cu scopul de a-i ajuta pe părinți să-și supravegheze copiii în perioada în care aceștia sunt prea mici pentru a fi lăsați singuri dar și pentru a avea primul smartphone, ceasul inteligent fiind destinat copiilor cu vârste sub 11 ani. Flip 2 vine să mulțumească ambele părți: pe părinții preocupați de siguranța copiilor și pe copiii care pot fi lăsați liberi, dar sub supraveghere controlată, fără să știe. Nu știm când va ajunge și în România, dar, cu siguranță, smartwatch-ul se va bucura de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.