Fotografiile ar putea deveni parole eficiente

Parolele sunt deseori destul de previzibile şi uşor de ghicit de către cei care intenţionează să spargă un cont din diverse motive dar, se pare că, pe viitor fotografiile ar putea fi soluţia la această problemă. Soluţia este cu atât mai folositoare cu cât mediul online a devenit un loc în care foarte mulţi oameni îşi desfăşoară activitatea, iar ştirile de zilele acestea conform cărora ruşii au furat aproape 2 miliarde de parole, ne fac să ne gândim la siguranţa conturilor noastre.

140806154758-usig-photo-passwords-620xa

 

Un adolescent din Australia ne asigură că a găsit soluţia securizată la spargerea cu uşurinţă a parolelor. Sam Crowther a prezentat la conferinţa de promovare a securităţii în spaţiul cibernetic din Las Vegas o aplicaţie revoluţionară care înlocuieşte şirul de caractere ales de noi ca parolă cu o fotografie. Aplicaţia permite utilizatorului să aleagă o anumită fotografie ca parolă la un serviciu web, apoi transmite selecţia sub forma unei parole foarte lungi de 512 caractere. Crowther susţine că utilizatorul îşi va aminiti cu uşurinţă fotografia aleasă, în schimb, este puţin probabil ca un străin, care vrea să obţină accesul la contul său, să ştie exact ce fotografie a ales, cu atât mai puţin cu cât poţi avea sute de fotografii stocate pe telefon.
Sub deviza „O fotografie face cât o mie de parole!”, Crowther, în vârstă de 18 ani, şi-a amânat admiterea la facultate doar pentru a-şi lansa aplicaţia denumită uSig. Evident, sunt mulţi sceptici, printre ei şi norvegianul Per Thorsheim, un consultant de renume în cibernetică, care a organizat conferinţa de la Las Vegas, a declarat că ideea tânărului australian trebuie mai întâi dovedită, dar recunoaşte că poate fi o soluţie viabilă pentru securitatea şubredă a parolelor obişnuite şi destul de uşor de identificat de hackeri.
Ideea este cu adevărat una promiţătoare şi aşteptăm cu nerăbdare finalizarea ei şi folosirea pe device-urile personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.