Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Google analizează dreptul de a fi uitat online

Google va organiza o serie de întâlniri pentru a discuta problema drepturilor la intimitate şi echilibrul dintre ceea ce utilizatorii doresc să fie accesat public şi ceea ce se doreşte să rămână personal. Decizia a fost luată după ce în luna mai  o instanţă europeană a hotărât că utilizatorii au dreptul de a şterge anumite informaţii despre trecutul lor care erau listate de către motorul de căutare, folosit de 80% din europeni.
Prima întâlnire organizată de compania americană va avea loc în Madrid, urmând ca următoarele 6 să fie organizate în alte capitale europene. Întâlnirea organizată reprezintă răspunsul la numeroase cereri ale utilizatorilor care doresc ca Google să şteargă din rezultatele de căutare părţi din trecutul lor, cum ar fi fotografii indecente, infracţiuni, articole negative de presă, hărţuire online etc. Cererile au fost în număr foarte mare, dovadă că europenii ţin la imaginea lor publică. Doar anul acesta, până la jumătatea lui iulie, Google a înregistrat aproape 90 000 de cereri şi a soluţionat mai mult de jumătate, ca urmare a deciziei Curţii Europene de a înlătura rezultatele de căutare care conţin informaţii irelevante, inadecvate sau care nu mai sunt de actualitate.

1280-google
Între timp, organizaţiile care se ocupă de protejarea datelor private lucrează la crearea unor instrucţiuni prin care motoarele de căutare, inclusiv Microsoft şi Yahoo, garantează că cererile utilizatorilor vor fi respectate cu sfinţenie. Totodată, aceste organizaţii sunt sceptice în privinţa iniţiativei celor de la Google şi consideră că aceasta nu este decât o strategie de PR prin care compania îşi îndeplineşte o altă strategie de afaceri. Mai mult, scepticii consideră că aceste 7 întâlniri sunt aranjate, iar membrii au fost aleşi după criterii insidioase, iar hotărârile luate nu vor face o diferenţă în protecţia informaţiilor personale. Cu toate acestea, Google i-a invitate pe reglementatori la şedinţe însă aceştia au refuzat.
Publicul larg trebuie să ştie însă că, dacă o cerere este respinsă, utilizatorul are dreptul de a apela reglementatorul naţional al datelor. Unele informaţii şterse au ajuns să fie mediatizate datorită notificărilor media trimise de Google, precum cele trimise la BBC sau The Guardian, când unele dintre articolele şterse le aparţineau.
Fundaţia Wikimedia a creat o pagină web pe care postează notificările cu toate link-urile şterse.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J