Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Google va permite site-urilor securizate un loc in topul rezultatelor de cautare

Google va favoriza site-urile web securizate de a fi in topul rezultatelor pe motorul sau de cautare. Compania sustine ca incepand de acum, algoritmii motorului de cautare va analiza daca site-urile au conexiuni criptate, utilizand HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), ca un semnal de trafic.

Intr-un articol postat pe blog-ul oficial, Google a afirmat ca vor sa asigure utilizatorilor care acceseaza diferite site-uri prin motorul sau de cautare, o siguranta mai buna. Tot in articolul citat, compania mai sustine faptul ca vor sa ofere un internet mai sigur.

Site-uri care au prefix-ul HTTPS asigura o comunicare pe internet mult mai sigura decat HTTP-ul normal. Acesta utilizand criptarea pe o scara larga, mai ales la site-urile in care se cere logarea pe web, utilizatorii fiind nevoiti sa furnizeze date personale pe internet. HTTPS arata ca repercusiunile sunt criptate in asa fel incat atacatorii cibernetici vor putea intra mult mai greu in receptionarea datelor furnizate de catre userii unor diferite site-uri.httpsGoogle afirma ca tot mai multe site-uri au trecut la prefix-ul HTTPS. In ciuda sustinerii acestei treceri, compania relateaza ca site-urile care nu au optat deja pentru prefix-ul securizat, nu este considerat ca fiind un lucru negativ, si ca nu vor avea de suferit in clasarea unui loc in topul rezultatelor pe motorul sau de cautare, cel putin in acest moment.

„Pentru moment este doar un semnal de ușor ce afectează mai puțin de 1% din interogări la nivel mondial, și care transportă mai puțin în greutate decât alte semnale, cum ar fi conținut de înaltă calitate – în timp ce vom da webmasterilor timp pentru a trece la HTTPS.”, a mai afirmat Google.

Cu toate acestea, Compania declara ca in timp, va dedica mai mult timp acestui semnal de securizare a informatiilor de pe internet, rezultand faptul ca administratorii site-urilor vor trebuie sa mareasca criptarea web la HTTPS sau vor fi clasati mai jos in rezultatele de cautare ale Google.

Compania nu a anuntat si cum acest clasament va putea afecta site-uri web ce nu necesita comunicarea informatiilor si care nu au disperata nevoie de trecele la prefix-ul HTTPS.

„Speram sa vedem mai multe site-uri web utilizand HTTPS in viitor. Sa facem un internet mai sigur”, a adaugat Google precizand ca vor publica mai multe articole utile in saptamanile ce urmeaza.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J