Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Grunduirea suprafetelor metalice

Multi proprietari de case sunt de parere, atunci cand doresc sa repare acoperisul, ca este suficienta vopsirea rulourilor metalice. In realitate, este necesar sa se realizeze si operatia de grunduire a suprafetelor metalice. Aceasta consta in depunerea unei baze pentru acoperirile ulterioare – o prima pelicula de material pe suprafata metalului.

Stratul de grund serveste la crearea unei legaturi intre metalul si urmatorul strat suprapus peste grund. Grundul detine mai multe functii: este un mijloc de izolare prin liant a metalului fata de mediu, functia estetica de colorare (prin pigment) si in plus, ofera protectie impotriva coroziunii. Daca acoperisul dumneavoastra nu mai poate fi salvat prin grunduire, va recomandam sa optati pentru o invelitoare de calitate precum tigla cu doua module model Plus, tigla metalica Wind sau Clasic.

Acest proces de grunduire se poate realiza pe diferite tipuri de suprafete metalice: din aliaje din fonta, otel precum si inox, dar si pe suprafetele metalice neferoase (cum sunt de pilda aliajele cupru, aluminiu, zinc etc.)

Iata, succint, cateva aspecte care va favorizeaza la folosirea grundului: ofera protectie metalului in fata ruginirii; asigura o prindere eficienta a peliculelor ornamentale de email sau vopseli lucioase; previne exfolierea vopselii; ajuta la crearea unui aspect mai neted al vopsei si ofera acesteia uniformitate.

Stratul de grund poate fi aplicat in trei moduri: cu ajutorul unei pensule, prin pulverizare si prin imersie. Oricare din aceste variante garanteaza obtinerea unui bun rezultat final, insa numai cu conditia ca aplicarea sa se faca intr-o maniera corecta. Specialistii sunt de parere ca metoda mai avantajoasa o constituie imersia, atat din punct de vedere financiar, deoarece este mai economica, cat si din punct de vedere esthetic, rezultand o suprafata de calitate superioara.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J