Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

HP se implică în industria imprimării 3D

Hewlett Packard și-a făcut mult așteptata intrare în industria imprimării 3D, iar anunțul a fost făcut miercurea trecută, odată cu lansarea tehnologiei Multi Jet Fusion, care va produce reclame 3D și imprimante pentru manufacturare.

Compania consideră că noua tehnologie de printare 3D va funcționa de 10 ori mai repede decât actualele imprimante și, în plus, este mai accesibilă și printează produse mai rezistente. Astfel, HP dorește ca tehnologia 3D să devină mai răspândită decât este acum, deși noile imprimante mai necesită timp pentru a fi lansate pe piața din întreaga lumea, anul estimat al lansării fiind 2016.

HP a mai anunțat și un desktop, Sprout, un computer care are propriul proiector și un scanner 3D. Scanner-ul reprezintă elementul inovator pe care HP îl aduce, iar computerul va putea fi cumpărat începând cu data de 9 noiembrie, la prețul de 1 899 dolari.

images
La începutul anului compania și-a declarat intențiile de a produce o imprimantă 3D, iar lansarea oficială a conceptului vine la scurt timp după ce conducerea a anunțat și intențiile de a scinda compania pentru a crea firme mai mici, care să se axeze pe produse de nișă. După scindare, Hewlett-Packward Entreprise se va focusa pe managerierea de soft-uri și servicii, în timp ce HP Inc. se va orienta spre producerea de computere și imprimante. Începând cu noiembrie 2015 ruptura va fi definitivă și completă.

Stephen Nigro, vice-președinte HP, a declarat că piața imprimărilor 3D este extrem de ofertantă, iar lipsurile sesizate în calitate, costuri și viteza de printare vor fi îmbunătățite de noua tehnologie pe care HP o pregătește. Multi Jet Fusion va construi o întreagă suprafață printabilă și nu doar câte un element pe rând, ceea ce va accelera procesul. Se dorește și crearea unor noi materiale de printat, care să folosească metal, ceramică și cerneală.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J