HTC lansează o minicameră de filmat

Pentru a rivaliza cu superperformantele camere de acţiune de la GoPro, HTC a lansat o cameră de buzunar, rezistentă la apă, care promite să surprindă momentele speciale la cea mai bună calitate. Denumită Re, micuţa cameră de filmat are un design cilindric, care seamănă cu un inhalator, este dotată cu un senzor care o porneşte automat atunci când este luată în mână, şi 2 butoane de control.
O aplicaţie ajută la conectarea camerei la smartphone şi tabletă, unde filmările pot fi vizionate live şi înregistrate în acelaşi timp. Evident, competiţia cu camerele de la GoPro este redundantă, dar acest lucru nu înseamnă că Re nu se va dovedi o cameră utilă şi la îndemâna tuturor.
Scopul şi aspiraţia celor de la HTC este ca Re să schimbe fotografia mobilă prin combinarea unui hardware performant cu un software care nu are concurenţă, cele două elemente aducându-l pe utilizator în centrul acţiunii într-o secundă.

bgr-htc-re-1
Mica Re are o înălţime de doar 4 inci, capturează imagini de 16 megapixeli şi video-uri HD de 1080p, fotografiind 30 de instantanee pe secundă. Camera poate înregistra pe un card de memorie SD, transmite imagini pe un canal Youtube şi pe o aplicaţie IOS şi Android compatibilă. Re nu beneficiază de un ecran pentru vizionarea imaginilor filmate sau fotografiate, fiind recomandată utilizarea ei în situaţii în care nu este necesară monitorizarea înregistrării.
Ideală pentru filmările sub apă la o adâncime de până la 1 metru, timp de o jumătate de oră, sau de până la 3 metri, timp de 2 ore, dacă este adăugată o carcasă specială de protecţie, Re va câştiga cu siguranţă câţiva fani.
HTC devine astfel o altă companie specializată pe producţia de smartphone-uri dar care se înscrie pe piaţa producerii de camere de filmat, alături de Apple, deşi Re se doreşte a veni ca un accesoriu pentru smartphone. HTC intenţionează lansarea pe piaţa din întreaga lume a noii camere de buzunar până la sfârşitul anului la preţul de 199 dolari. De asemenea, compania taiwaneză a anunţat şi lansarea noului smartphone, Desire Eye, un smartphone special creat pentru iubitorii de selfie-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.