IBM a produs cel mai performant calculator din Europa! Vezi ce configuratie are…

Giganticul IBM nu sta degeaba si produce cele mai performante sisteme din lume, sisteme ce au o configuratie de invidiat. Mai jos va prezint o configuratie ce te va pune putin pe ganduri, cel mai probabil o sa te incurci in cifre si vei zice „ce naiba fac astia cu asemenea sisteme”.

cel mai performant computer

Caracteristici:

Procesor:
-Intel Xeon E5-2680 (octo core Sandy Bridge E la 2.7 GHz, 20 MB L3 cache, 130 W TDP)
-147 456 nuclee
-18 432 procesoare
RAM:
 -Samsung
-DDR3
-324 TB
HDD:
-12 PB (petabytes)
Energie consumata:
– 3.52 MW

Aceste cifre uimitoare fac ca tehnologia de astazi sa para floare la ureche, insa trebuie stiut ca in cativa ani putem ajunge la aceste configuratii la dimensiuni mult mai reduse. Niciodata nu o sa se poate vanda aceste sisteme pe piata datorita dimensiunii uriase.

Ca tot v-am spus configuratia si nu v-am spus numele supercomputer-ului, el se numeste SuperMUC si ocupa locul 4 in clasamentul celor mai performante calculatoare ale lumii, un loc cat se poate de respecabil.

Din cate stiu IBM a produs si cel mai performant sistem de pe planeta, acela ocupa locul 1 in clasamentulu spercomputerelor si vine cu 1,5 milioane de procesoare si se numeste IBM Sequoia.

BBC a  scris la momentul respeciv ca noul IBM Sequoia este de 273.930 de ori mai rapid decât cel mai performant calculator din anul 1993, chiar ca ne-am incurcat in cifre dar asta e realitatea si trebuie tratata ca atare.

Mai jos avem o poza cu cel mai rapid computer din lume, vezi cum arata si spune-ne parerea ta printr-un comentariu mai jos.

Dupa ce vezi poza sa te gandesti ca ai un ciocan si te duci sa-l rezolvi „la propriu”. Putem face haz de necaz si nu de alta dar mai inveselim atmosfera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.