Internet Explorer ar putea primi un nou nume

Probabil că majoritatea dintre noi am început să navigăm pe internet folosind Internet Explorer. Unii încă îl mai folosesc. Se pare însă că cei de la Microsoft se gândesc serios să-i dea un refresh, iar cunoscutul nume al browser-ului să dispară.
Echipa Microsoft a declarat că intenţia există de ceva timp în cadrul companiei şi că se doreşte o denumire care să corespundă imaginii actuale a produsului deoarece Internet Explorer nu mai reflectă această imagine. Inginerii companiei au mărturisit şi că au primit numeroase emailuri de la clienţi cu sugestii destul de creative.

download
Nu ar fi pentru prima oară când echipa Mircrosoft redenumeşte anumite produse. De exemplu, Windows Mobile a devenit Windows Phone, Hotmail a devenit Outlook, Windows NT a primit noua denumire de Windows Server. Niciuna dintre aceste schimbări de nume nu a afectat în vreun fel vânzările sau creşterea numărului de clienţi. Iar analiştii preconizează că nici în cazul rebranduirii Internet Explorer nu va avea vreun impact.
Browser-ul creat de Microsoft a devenit cunoscut şi a fost cel mai utilizat browser de internet în anii 90, dar a intrat pe o pantă descendentă de ani buni. În 2010 doar 50% dintre utilizatori îl mai foloseau, iar în prezent doar 20%. Internet Explorer a pierdut tot mai mulţi utilizatori, neputând concura pe piaţă cu Google Chrome, browser-ul care se află în fruntea preferinţelor, ocupând 45% din piaţă.
Principalele motive ale pierderii din popularitate sunt legate de problemele de securitate cărora Explorer nu le făcea faţă, iar computerul era expus viruşilor cu uşurinţă. Inginerii de la Microsoft consideră că în prezent au reuşit să rezolve aceste probleme, iar noua versiune este cu mult îmbunătăţită, putând chiar concura cu rivalii de pe piaţă, de aceea se doreşte şi un nou nume care să-i reflecte performanţele.
În prezent, cea mai folosită versiune de Internet Explorer rămâne IE 8, lansată în 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.