JAVA – ce inseamna si la ce iti folosesc cursurile?

Oricine activeaza in domeniul programarii cunoaste limbajul JAVA, stie ce este acesta si la ce foloseste. Utilizat pentru a dezvolta aplicatii web, acesta ajuta si in realizarea de aplicatii simple pentru mobil, respectiv de programe pentru centre uriase de date.

JAVA – din ce motiv este limbajul atat de popular?

Daca ar fi sa realizam un top al limbajelor de programare de succes, JAVA ocupa fara doar si poate unul din locurile fruntase. Exista 3 mari motive pentru care a ajuns sa fie de un asemenea succes. Iata care sunt acestea.

Aplicatiile diverse realizate cu acest limbaj sunt compativile pe cele mai multe dispozitive – computere, smartphone-uri, console, centre de date etc. Datorita volumului mare necesar de aplicatii si cel al posturilor de programatori este la fel, motiv pentru care posibilitatea de a urma cursuri java online este considerata o oportunitate.

Limbajul a fost conceput in asa fel incat sa elimine majoritatea erorilor de programare ce pot aparea (bug-urile). Iata un motiv pentru care este preferat in schimbul altor alternative.

JAVA este un limbaj sigur, ce se distinge prin faptul ca nu prezinta riscul ca programale care se fac online sa fie infectate.

La ce foloseste JAVA?

Este asemenea oricarui alt limbaj de programare – se poate compila si local, dar si printr-un server. Acesta insa a prins aripi cand a inceput revolutia telefoanelor inteligente. La ora actuala ocupa loc fruntas pentru ca este principalul utilizat in crearea de aplicatii diverse.

Poti lua in considerare varianta urmarii unor cursuri JAVA online pentru a ocupa ulterior un post de programator care se ocupa de:

Dezvoltarea de aplicatii mobile – la ora actuala exista aplicatii de toate felurile – jocuri, organizatorice, etc. sunt cele care se realizeaza de obicei prin combinatii de Java si C. Chiar si Twitter-ul foloseste o masina virtuala Java.

Dezvoltarea de interfete grafice – limbajul permite crearea cu interfete identice si in conditiile in care utilizeaza alte sisteme de operare. Java Swing este cel care face acest lucru posibil, respectiv diversele clase ale acestuia.

Conectarea la baze de date diverse – iata ca prin acest limbaj este posibila si extragerea, respectiv memorarea de date in diverse baze specifice. Este folosita in acest sens o interfata a limbajului – JDBC. A fost conceputa in mod deosebit pentru asta.

Mai simplu spus, JAVA se poate folosi cam in toate domeniile.

Cum inveti limbajul JAVA?

In functie de entuziasmul pe care il manifesti fata de acest domeniu de activitate, invatarea poate fi mai simpla sau mai dificila. Conteaza sa ai capacitatea de a intelege diversele formule ce le implica. In fapt, este la fel ca in cazul in care inveti orice alt limbaj de programare. Daca depui putin efort, ajungi sa il stapanesti destul de repede.

De altfel, este destul de simplu sa faci asta pentru ca ai la dispozitie resurse numeroase. Dispui atat de cursuri java online gratuite, cat si de cele elaborate de profesionisti, disponibile pe site-urile lor, la diverse tarife. O recomandare in acest sens este fasttrackit.org. Nu o sa intru in detalii pentru ca poti afla ce te intereseaza prin cateva simple click-uri.

Daca vrei sa afli mai multe motive pentru care e o idee inspirata sa inveti limbajul, cred ca descoperi numeroase in mediul online. Faptul ca reuseste sa ocoleasca diversele erori este fara doar si poate unul dintre acestea. Java dispune de o serie de imbunatatiri spre deosebire de alte limnaje, ceea ce din nou il recomanda.

Nu trebuie decat sa te inarmezi cu putina rabdare si sa perseverezi in a invata cat mai multe. Astfel poti ajunge un programator priceput si bine platit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.