Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Lenovo este pe locul 4 in topul producatorilor de smartphone-uri

Lenovo se claseaza pe locul 4 in topul producatorilor de telefoane mobile, iar vanzarile sale la smartphone-uri au intrecut pe cele de PC-uri, in primul trimestru a anului 2014.

Compania chineza a prezentat rezultatele financiare pentru primele trei luni ale acestui an fiscal, avand incasari trimestriale de aproximativ 10,4 miliarde de dolari, cu o crestere de 18% decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul pre-impozitare s-a marit cu 22%, ajungand la 264 milioane de dolari. Lenovo anunta ca profitul sau a crescut cu 23%, rezultand o incasare de 214 milioane de dolari.

Compania a urcat pe locul 4 in ceea ce priveste piata telefoanelor mobile, care in primul trimestru a vandut 15,8 milioane de smartphone-uri, avand o majorare cu 39% fata de anul trecut. China a fost principala sursa de vanzari a companiei in aceasta categorie, fiind si lider de piata absolut.lenovoLenovo se mentine bine si pe piata tabletelor, clasandu-se pe locul 3 la nivel global. Compania a reusit sa comercializeze 2,3 milioane de tablete, cu o crestere de 67%, rezultand o majorare cu pana la opt ori mai rapida decat cota de crestere a diviziei de tablete.

Lenovo nu a decazut nici in domeniul PC-urilor, avand o crestere de 12,1% a livrarilor de sisteme desktop fata de anul precedent. Compania domina piata de PC-uri cu 17,5% la nivel global, avand o majorarea a profitului cu 20% decat perioada similara a anului 2013, cu o incasare de 3 miliarde de dolari.

„A fost trimestrul unor noi praguri atinse de Lenovo – cota record pe piata PC-urilor, pozitionarea in premiera pe locul trei in clasamentul global al vanzarilor de tablete si o consolidare a locului patru pe piata smartphone-urilor.”, a afirmat Yuanqing Yang, Presedinte si CEO Lenovo. „Pe masura ce industria PC-urilor isi revine, piata smartphone-urilor isi continua tranzitia de la premium la mainstream, iar pe masura ce preluarea Motorola Mobility si a IBM x86 de catre Lenovo se apropie de finalizare, descoperim si mai multe oportunitati de a continua sa crestem rapid. Lenovo continua sa depaseasca piata iar noi ne indeplinim promisiunile de a mari profitabilitatea in business-urile noastre de baza, simultan cu ridicarea unor noi piloni pentru o crestere viitoare a intregului nostru portofoliu.”, a mai adaugat Yang.

In prezent, pe continentele Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), Lenovo inregistreaza o majorare a veniturilor cu 49% fata de anul precedent, insemnand o crestere de aproximativ 921 milioane de dolari sau de pana la 2,8 miliarde de dolari (27%) fata de profitul la nivel global al companiei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J