LG 32LN575S: pret, review, pareri, caracteristici!

Tin sa mentionz de la inceput ca sunt in cautarea unui SMART TV, asadar am pus ochii pe un LED LG 32LN575S, un televizor care m-a fascinat inca de la prima vedere. In luare unei decizii finale, ma intereseaza in mare parte caracteristicile si raportul dintre calitate si pret, dar pe deoparte si raportul pret-performante (verifica noua oferta de pret).

LG 32LN575S este un Smart TV FULL HD care vine din gama televizoarelor lansate la sfarsitul anului 2013. Pot spune de la inceput ca are un design SF, parca ceva ma atrage din ce in ce mai mult la el, insa nu ma uit doar la desing, ma uit si la performante si pret.

Vreau sa precizez caracteristicile care m-au determinat sa aleg modelul 47LN575S de la LG:

LG 47LN575S

– este LED, asta inseamna o imagine cu un contrast puternic, luminozitate foarte buna si consum redus de energie, in schimb televizoarele LED nu strica vederea chiar, nu simtim ochii obositi atunci cand ne uitam la TV.
– este SMART TV, asta inseamna ca avem internet atat prin Wireless cat si prin Rj45, putem naviga pe site-uri direct de pe televizor, putem sa urmarim videoclipuri direct de pe youtube, putem sa ne conectam la retelele de socializare sau putem sa verificam mail-ul;
– are o diagonala de 81 cm, o diagonala perfecta pentru dormitorul meu, plus de asta display-ul vine cu o rezolutie FULL HD si vine cu cateva tehnologii de imbunatatire a imaginii, aici putem sa amintim de Picture Wizard II MCI 100 si Smart Color Gradation;
– este facut de LG, una din cele mai mari companii producatoare de televizoare din lume, o companie care este fondata in anul 1947 si care si-a pastrat traditia an de an, producand cele mai calitative produse. „Life’s Good” este noul slogan de la LG, slogan ce s-a actualizat in anul 2009.
– sunetul mi se pare destul de ok, adica are undeva la 2×10 w RMS, plus multiple imbunatatiri cum ar fii: Dolby Digital, DTS, Virtual Surround Plus,Clear Voice II si Wireless Sound Sync ready

De asemenea am observat un cometariu pe cel mai mare site de produse electronice din Romania:

Am achiziţionat acest smart TV de 2 luni. Îl folosesc numai pentru filme pe care le vizionez prin wireless de pe calculator sau direct de pe stick-ul usb. În viitor îl voi conecta probabil şi la cablu (rds). În general este un produs bun, cu multe opţiuni de conectare, destul de multe setări (video şi audio) şi un wizard uşor de folosit. Nu vine cu aşa-zisa telecomandă magică (pe care eu am înlocuit-o cu o tabletă cu Android şi aplicaţia LG Remote, cu care se poate conecta wireless prin router sau direct dacă şi tableta suportă). Filmele Full HD (1080p) de pe calculator rulează fără probleme prin wireless (routerul trebuie să fie N sau cel puţin cum am eu draft N, adică 150Mbps). Singura problemă până acum o reprezintă browserul web care se pare că are o problemă cu gestionarea memoriei. Probabil că nu apucă în timp util să golească buffer-ul de memorie şi să îl reîncarce, şi dă eroare după aprox. 10 min. de vizionat un film HD pe youtube/vplay. Chiar şi la filmuleţel mai mici, după câteva minute, începe să se mişte greoi.

Intenţionez să-mi achiziţionez o placă wireless care să suporte WiDi pentru a putea folosi ca 2nd display prin wireless (se poate conecta şi prin HDMI fără probleme) şi astfel să elimin cablul HDMI şi să pot ‘ocoli’ problema de vizionare ‘not enough memory…’ prin rularea de pe browser-ul de pe PC a filmelor.
Pro: – calitate bună a imaginii
– se mişcă destul de bine în meniuri
– se conectează repede pe wireless
– sunet bun
– destul de multe opţiuni şi caracteristici (DLNA, Miracast, WiFi, WiDi)
Contra: – nu se poate instala alt browser (cel puţin eu nu am reuşit)
– telecomanda este destul de slabă ca şi construcţie şi calitatea materialului; butoanele sunt îngrămădite
– deşi hardware nu ar trebui să nu fie o problemă în vizionarea prin browser a filmelor/video de pe youtube/vplay, după aprox. 10 min de vizionare apare mesajul ‘not enough memory…’

In mare partea cam acestea sunt detaliile despre noul televizor de la LG, mai aveam o varianta de la Samsung, insa as merge mai mult pe LG datorita design-ului. In rest, daca doriti sa aflati alte informatii, detalii, actualizari de pret , alte caractersitici o puteti face direct din link-ul urmator: Televizor Smart LED LG, 81cm, Full HD, 32LN575S

One thought on “LG 32LN575S: pret, review, pareri, caracteristici!”

  1. Am si eu acest tv si am fost multumit de el doar ca acum, dupa 3-4 luni de cand a iesit din garantie (2 ani) nu mai merge !

    Ecranul este negru, asa dintr-o data, nu mai afiseaza nimic, sunetul merge in continuare.

    Am sunat la cateva unitati de service si am aflat ca este o problema cunoscuta si foarte frecventa (nu am inteles daca doar la LG sau la toate aceste televizoare in general), problema apare imediat ce au iesit din garantie si constatarea costa 50-80 lei iar reparatia costa de la 250 lei in sus in functie de service (daca doresti sa vina cineva sa ti-l ia de acasa mai adaugi 50-100 lei)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.