Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Mai multe informaţii despre Nexus 6 şi Nexus 9

De data aceasta, seria Nexus a făcut un pas mare spre dezvoltare. Nu numai că vom avea dispozitive cu specificaţii de ultimă generaţie, cum de altfel ne-am obişnuit să primim de la Nexus, însă şi o calitate de construcţie mult mai bună (build quality). Nexus 9 vine pe piaţă cu un display de 8.9″ inch şi cu specificaţii foarte bune. Însfârşit nVidia Tegra revine în seria Nexus, deoarece tableta Nexus 9 va avea sub capotă noul procesor nVidia K1 64-bit. Dacă am fi să ne uităm un pic în trecut, ultima oară când o tabletă Nexus a avut procesor nVidia, rezultatele au fost extraordinare. Eu personal încă deţin un Nexus 7 (2012) care are un procesor nVidia Tegra 3, Quad-Core de 1.2Ghz. Îşi face treaba şi în ziua de azi. Evident, cu puţin lag, însă îşi face treaba fără probleme. Mă aştept ca şi tableta Nexus 9 să aibă parte de aceleaşi rezultate. Avem parte de o cameră pe spate de 8 MPX şi o baterie destul de consistentă pentru un astfel de procesor. Să nu uităm totuşi că tableta Nexus9 va avea 3 GB de RAMI. Destul de mult, iar cel mai probabil pe Nexus 9, multitasking-ul va fi o reală plăcere. Faptul că HTC se va ocupa de linia aceasta de Nexus, nu poate decât să aducă un mare plus. Mai ales că mă aştept să avem parte de un sunet de calitate. Nexus 6 va avea un display de 6.0″ inch (duh!) şi va avea un ecran qHD AMOLED, iar design-ul este cât de cât ok. Adică, dacă te uiţi la un Moto X şi îţi place ceea ce vezi, atunci îţi va place şi Nexus 6, deoarece Motorola se va ocupa de această producţie Nexus. Desigur, specificaţiile sunt … foarte bune. Va avea un procesor Snapdragon 805 , 3GB RAM, iar ca procesor grafic, Nexus 6 va avea un GPU Adreno 420. Ce ţi-ai dori mai mult? Nexus 6 va avea o cameră de 13MPX şi sper ca de data aceasta, Motorola să nu ne dezamăgească. Din câte ştim cu toţii, Nexus 5 face nişte poze…cam…şterse.

nexus 6

Desigur, ambele dispozitive vor rula Android 5.0 Lolipop, o versiune pe care o aştept şi eu cu nerăbdare pe Galaxy S5. În orice caz, ceea ce este un pic cam deranajat ar fi preţul. Din câte ştim cu toţii, linia Nexus a avut succes, deoarece îţi oferea specificaţii high-end la un preţ acceptabil, însă de data aceasta, Nexus 6 ar costa cam 649 $. Mda. Totuşi, primeşti un dispozitiv high-end pe care Google îl va actualiza mereu, primeşti procesor high-end, 3GB RAM, display qHD AMOLED, un GPU cu care vei rula lejer orice joc din Google Play şi desigur, vei avea şi o cameră de 13 MPX. Eu zic că nu costă chiar atât de mult dacă stai să te raportezi la specificaţii. Telefonul este un pic cam mare, adică 6 inch…deja e phablet.

Viitorul sună promiţător şi mă număr şi eu printre fanii Nexus. Chiar sunt tare curios ce succes vor avea aceste două dispozitive. Voi ce părere aveţi?
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J