Malware nou ataca platforma Twitch si fura banii virtuali de pe Steam

Acum cateva zile, pe platforma Twitch.tv a aparut un nou malware sub forma unui link, care odata accesat, acesta poate fura banii virtuali de pe conturile utilizatorilor de Steam.

Cu toate ca, majoritatea virusilor de tip malware sunt activati prin astfel de link-uri, multi hackeri continua sa foloseasca acelasi sistem de infectare printr-un simplu click pe anumite link-uri vulnerabile, insa toti mai multi utilizatori acceseaza diferite link-uri necunoscute care pot contine diferiti virusii imposibili de dectectat.

F-Secure a explicat, intr-un raport, riscul de expunere a utilizatorilor care socializeaza pe internet cu persoane anonime si acceseaza diverse link-uri necunoscute trimise de ei. Compania a mai detaliat si cum se manifesteaza noul malware, numit Eskimo, care este tot mai raspandit pe platforma Twitch.tv si care ataca conturile de Steam.twitch amazonTotul incepe prin controlarea unor utilizatori falsi (boti), de catre atacator, care abordeaza diferiti utilizatori anonimi asigurandu-le urmatoarelor victime anumite obiecte pretioase din jocul Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Odata ce utilizatorii cad in capcana si acceseaza link-ul dat de catre atacator, acesta intra pe contul victimelor de Steam si poate fura toti banii virtuali aflati in contul respectiv. Si asta nu e tot, odata intrat pe cont, atacatorul are permisiunea de a face capturi de ecran, adauga prieteni noi pe Steam si de a muta obiectele de valoare disponibile pe cont, unui prieten de pe Steam.

„Totul este realizat prin intermediul calculatorului victimei, deoarece Steam are un sistem de securitate implementat care previne autentificarea si transferul de obiecte de pe un computer nou”, a declarat F-Secure.

Conform acestor detalii, malware-ul a fost creat foarte bine, astfel incat sa nu poate fi modificat sau eliminat, doar daca oficialii de la Valve (compania care a creat jocul Counter-Strike si platforma de Steam) vor implementa o noua metoda de securitate ce nu va permite mutarea obiectelor virtuale pe conturile unor prieteni adaugati recent.

Compania Twitch a anuntat ca link-ul infectat cu malware a fost blocat, insa cei care au accesat deja un link necunoscut sunt sfatuiti sa isi scaneze imediat sistemul de operare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.