Microsoft a lansat noul Windows Update cu cateva erori

Microsoft ofera regulat pachete noi de actualizari pentru sistemele de operare Windows, insa actualul update vine la pachet si cu cateva erori. Compania a declarat ca, cateva actualizari de software, disponibile inca de acum o saptamana, contine cateva erori care genereaza display-ul albastru ce necesita restaurare sau reinstalare a sistemului. Microsoft ii sfatuiesc pe utilizatorii care au actualizat de curand noul update si nu au intampinat „ecranul albastru”, sa dezinstaleze actualizarile ce contin aceste erori.

Cauza pare sa fie de la actualizarea KB2982791, care este prezenta pe platforma de desktop si include toate sistemele de operare ce incep de la Windows Vista si Windows Server 2003. Scopul actualizarii era sa fixeze o vulnerabilitate din baza sistemului de operare Windows ce-i aproba unui hacker sa capteze anumite drepturi de acces si sa execute anumite coduri fara autorizatie.eroare windows updateMicrosoft anunta ca va analiza eroare aparuta care poate ajunge in unele cazuri si la inchiderea actiunii de incarcare a sistemului de operare, rezultand ecranul albastru care detalieaza eroare prin mesajul: „Bug Check: Stop error 0x50 in Win32k.sys”. Compania ii sfatuiesc pe utilizatori sa dezinstaleze actualizarea KB2982791 (cu scopul de rezolvare a erorii MS14-045, prezentat mai sus), dar si KB2970228, KB2975719 si KB2975331.

In ceea ce priveste actualizarea KB2970228, aceasta poate face si ea parte din cauzarea erorii 0x50 care poate fi cauzata si de stricarea cache-ului pentru fonturi, deoarece KB2970288 are ca sarcina simbolizarea rublei rusesti in unele fonturi din sistemului.

Utilizatorii care au parte de aceste erori, le pot rezolva cu ajutorul logarii in sistem prin Safe Mode si restaurarea Windows-ului cu utilitarul System Restore. Problema pare destul de periculoasa, daca ne luam dupa cei de la Microsoft care vor sa elimine cat mai repede cele 4 actuarizari cu erori din Windows Update, recomandandu-ne pentru moment dezinstalarea acestora.

Cat despre numarul sistemelor desktop afectate de aceasta problema sunt nestiute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.