Microsoft a lansat prima actualizare pentru Windows 10 Technical Preview

Microsoft a prezentat sistemul de operare Windows 10, in cadrul evenimentului din San Francisco, lansand la cateva zile versiunea Technical Preview a acestuia. Compania sustine ca Windows 10 va fi un sistem universal pentru toate dispozitivele si va fi lansat pe la jumatatea anului 2015.

Intre timp, Microsoft imbunatateste versiunea actuala, Technical Preview, care deja a fost actualizata recent. Noua actualizare poarta numele de build 9860 si include modificari vizibile, precum Action Center, Data Sense, Battery Saver, zPC Settings si un program de distribuire a noilor actualizari, dar si aproximativ 7.000 de schimbari (imbunatatiri si corectii) invizibile pentru utilizatori, cele mai multe remedieri fiind bazate pe problemele raportate de catre utilizatori prin aplicatia Windows Feedback sau pe forumuri comunitare.windows-10-logo-100465106-largeAction Center vine in versiune „beta” care ofera un centru (dupa cum spune si numele) de notificari ce include mesaje de sistem si a aplicatiilor desktop sau Modern UI, toate intr-un singur loc, astfel incat sa nu pierdeti nimic. Microsoft a declarat ca Action Center va mai fi actualizat si imbunatatit in timp ce sistemul de operare se va apropia de versiunea finala.ACDesktopFullData Sense ofera un control asupra conexiunilor Wi-Fi si 4G, dar si optiuni de management a traficului utilizat de catre utilizator. Cu toate ca, aceasta este o modificare importanta si folositoare pentru dispozitivele mobile, din pacate este inutila, in prezent, deoarece versiunea Technical Preview este dedicata exclusiv sistemelor desktop.

Battery Saver limiteaza functiile aplicatiilor care ruleaza in sistem si utilizeaza diverse setari de optimizare ce ajuta la economisirea consumului energetic a bateriei. In concluzie, ca si Data Sense, aceasta este o schimbare buna pentru dispozitivele mobile si cele portabile, insa nu pentru desktop.

zPC Settings este inceputul transformarii dintre Control Panel si PC Settings, fiind o aplicatie Modern UI ce combina cele doua versiuni a interfatei Control Panel (fixa si mobila). Aplicatia este, deocamdata, la inceput de transformare, insa odata cu versiunea finala a acesteia, cel mai probabil, Control Panel si PC Settings vor fi inlocuite definitiv de noul meniu zPC Setting.zpc-settingsProgramul de distribuire a noilor actualizari este mai mult un sistem de actualizare care ofera posibilitatea de alegere a intervalului de timp in care Windows 10 va instala cele mai noi actualizari, distribuite de catre compania Microsoft, permitand astfel controlarea afisarii periodice a notificarilor de actualizare a sistemului de operare.Preview_closed-1024x832Noul build 9860 mai include si alte schimbari, precum scurtaturi cu care puteti crea, inchide sau a schimba intre desktop-urile virtuale (click AICI, pentru a vedea toate comenzile rapide) si o animatie pentru comutarea intre desktop-uri.

Pe langa noile actualizari, vor urma si mai multe imbunatatiri si modificari a viitorului sistem de operare Windows 10. Microsoft a anuntat, prin Jim Alkove, ca urmeaza sa fie implementat si un sistem de autentificare in doi pasi. Asadar, alaturi de parola normala va fi introdus si un sistem de siguranta care va cere un cod PIN sau utilizarea unui senzor de amprente pentru o autentificare mult mai sigura si completa. Sistemul de autentificare in doi pasi va putea fi configurat cu mai multe dispozitive, si anume smartphone, tableta sau smartwatch, iar cei de la Microsoft va include acest sistem prin Active Directory.

Windows 10 Technical Preview Build 9860, noua actualizare este deja disponibila si se poate instala cu ajutorul Windows Update.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.