Microsoft a renuntat la marca „Metro”, intrebare este…de ce ?

Microsoft a cerut colaboratorilor care lucreaza impreuna la dezvoltarea lui Windows 8 sa elimine toate menţiunile legate de cuvantul „Metro”, cuvântul fiind folosit in aplicaţii şi materiale conexe, după ce un retailer german a ameninţat ca va da în judecată gigantul software.
Cuvantul „Metro”, folosit pentru a identifica noile placi introduse in sistem la interfaţa cu utilizatorul în Windows 8 şi Windows Phone 7, a fost folosit în marketing şi alte materiale in ultimul timp, fapt ce-i nemultumeste pe nemti.

Compania americana ar putea intra într-un potenţial conflict cu compania din Germania, Metro AG, care a ameninţat cu o acţiune în justiţie în cazul in care Microsoft nu renunta la folosirea terminologiei afate in disputa .

O verificare rapidă pe internet arată că „Metro” este încă utilizat pe scară largă pe site-urile Microsoft, precum şi pe site-uri partenere, dar şi de catre dezvoltatorii care colaboreaza cu firma lui Bill Gates.

În email-urile pentru dezvoltatori, Microsoft a determinat dezvoltatorii să înlocuiască cuvantul „Metro” cu „Windows 8-stil UI” pentru aplicaţiile Windows 8 , şi „noua interfata cu utilizatorul”, atunci când se referă la linia de produse a intregii companii cu sediul in Redmond, Washington.

Nu este clar cât de repede va fi denumirea eliminata de pe site-uri şi din materialele de marketing înainte de lansarea sistemului de operare anuntata pentru sfarsitul acestei luni.

Acesta este asteptat sa fie lansat pentru companii de la 1 septembrie 2012, iar pentru utilizatorii casnici si non-corporate , va fi disponibil incepand cu 26 octombrie 2012.

Asteptam sa vedem care va fi deznodamantul noului conflict izbucnit cu putin timp inaintea unui mare eveniment pentru Microsoft , mai ales ca nu este nici singurul si probabil nici ultimul astfel de scandal al firmei americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.