Microsoft elimina meniul Charms de pe Windows 9, dar perfectioneaza virtualizarea

Windows 9 va fi asteptat de multi entuziasmati ai sistemului de operare de la Microsoft. Dupa esecul lui Windows 8/8.1, utilizatorii astepta cu nerabdare noul sistem din 2015, care promite ca va fi mult mai optimizat pentru o portabilitate sporita si o acuratete mai mare.

Pentru al face si mai dorit de catre acestia, compania vor sa rezolve neplacerile sistemului anterior, pe care utilizatorii le-au raportat. Printre multitudinea de noi actualizari si eliminari se numara si disparitia meniului Charms, iar Microsoft promite o imbunatatire a virtualizarii.windows 9 blueConform ZDNET, pe lista de eliminari pentru Windows 9 realizata de Microsoft, se afla si meniul Charms. Aceasta decizia a fost luata pentru a ajuta utilizatorii de desktop sau laptop, care le veneau mai incomod sa acceseze meniul de pe marginea ecranului, fata de cei care folosesc tablete sau laptop-uri cu touch-screen. Compania promita ca vor sa lanseze un sistem mult mai „simplu si liber” pentru desktop-urile normale, eliminand orice element care este dedicat mai mult ecranelor tactile.

In concluzie, noul sistem promite mai multe actualizari la rangul de vizualizare si de repercusiune. In plus, shortcut-ul „sharing”, din meniul Charms, va fi inserat in aplicatiile utilizate. Astfel, aplicatiile vor putea „comunica” intre ele la fel cum era posibil cu vechiul meniu, doar ca acum va fi mult mai simplu si la indemana de utilizat pentru cei care folosesc desktop-uri sau laptop-uri normale.meniu charmsCu toate acestea, Microsoft vrea sa imbunatateasca si suportul pentru masinile virtuale. Prima etapa a fost Windows XP Mode introdus pe Windows 7, dedicata sistemelor de operare eliminate din Redmond. Utilizatorii care vor sa foloseasca virtualizarea la un rang profesionist, erau nevoiti sa instaleze softuri speciale, insa pe Windows 9 utilizarea masinilor virtuale va fi atat de simpla ca executarea unui shortcut din taskbar.

Sistemul de operare Windows 9 va fi lansat oficial in 2015, dar versiunea developer preview a acestuia va fi disponibila pe la finalul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.