Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Microsoft pregăteşte lansarea Windows 9

Windows 8 nu s-a bucurat de un succes asemănător versiunilor lui precedente, dar acest lucru nu i-a descurajat nicidecum pe cei de la Microsoft, care pregătesc Windows 9. Despre noua versiune se ştie deja că va păstra în linii mari caracteristicile cu care ne-am obişnuit, precum interfaţa, dar va fi îmbogăţită cu noi trăsături şi îmbunătăţiri.

app tile to download-578-80

Din informaţiile strecurate până acum în presă, se pare că Windows 9 va încerca să creeze o legătură mai evidentă între start screen-ul construit recent şi tradiţionalul Windows desktop. Cel din urmă nu a fost implementat eficient în Windows 8, când unele updatări i-au reiterat utilitatea. Această iniţiativă a celor de la Microsoft a fost deja introdusă în updatările lui Windows 8.1 şi Windows 8.1 update, care pot fi instalate pe tradiţionalul Windows desktop şi o nouă versiune a clasicului buton de Start a fost adăugată. Iar lipsa acestui buton la versiunea iniţială de Windows 8 a stârnit multe controverse şi nemulţumiri.

Una dintre schimbările majore aduse de Windows 9 este posibilitatea de a lua aplicaţiile de pe Windows 8 şi de a le utiliza în „ferestre”. Iniţial, Windows 8 a fost creat pentru a funcţiona cu o interfaţă care plasează programele în coloane care se deschid doar în full screen, fără opţiuni de ajustare. Windows 9 readuce butonul X atât de necesar, dar opţiunea full screen este şi ea menţinută.
Funcţiile deţinute de Charms Bar, toolbar-ul central care conţinea butoane precum Start icon, Share, Search, Settings, nu va mai apărea pe Windows 9, toate urmând să fie  reorganizate.  Alte noi caracteristici ale celui mai nou Windows sunt desktop-urile virtuale prin care utilizatorii vor putea folosi mai multe setări desktop, ceea ce la Windows 8 a fost ignorat.
Un preview oficial este aşteptat din partea Microsoft pe 30 septembrie, alături de o dată de lansare şi pentru noul OS, care este posibil să fie lansat oficial în primăvara lui 2015.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J