Noile evoluţii tehnologice spectaculoase din 2015

Anul 2014 a fost unul excelent în ceea ce priveşte apariţia de noi gadget-uri şi alte invenţii tehnologice revoluţionare, iar 2015 se anunţă cel puţin la fel de progresiv.
Prima şi ce mai aşteptată inovaţie tehnologică este reîncărcarea device-urilor prin conexiune wireless, care va permite conectarea smartphone-ului la un încărcător din apropiere şi reîncărcarea acestuia fără a mai fi nevoie de un încărcător cu cablu. Noua metodă de reîncărcare va deveni în curând fezabilă pentru smartphone-uri şi tablete, urmând ca tehnologia să fie implementată în viitorul apropiat şi pentru laptop-uri.
O altă evoluţie a tehnologiei preconizată pentru 2015 este trecerea la utilizarea scannere-lor pe bază de recunoaştere a feţei ca modalitate de accesare a diverselor conturi, în timp ce vechile amprente vor deveni istorie.

wireless-charging-powermat
Şi pentru că ingineria robotică avansează cu viteza luminii, cu siguranţă noul an va fi prolific în utilizarea roboţilor pentru a ne îmbunătăţi şi uşura activităţile. Deja au apărut roboţii care conduc maşina în locul nostru, iar marile companii au început să-i folosească tot mai des în procesele de manufacturare. De exemplu, Amazon a înlocuit în 2014 un mare număr de muncitori, iar aparatele robotice vor acapara tot mai multe industrii pe viitor datorită preciziei şi eficienţei cu care realizează activităţi industriale.
Un alt aspect favorabil îl reprezintă şi camerele de filmat care au devenit tot mai necesare în aproape orice instituţie publică şi nu numai. De la prinderea infractorilor filmaţi în supermarket până la securizarea locuinţelor sau supravegherea unor instituţii, camerele de filmat şi-au dovedit eficacitatea şi vor continua să se răspândească tot mai mult în societatea actuală.
Lansarea Windows 10, care a întrecut aşteptările multora, va deveni în noul an o platformă extrem de populară, mai ales în business, după cum anticipează specialiştii. Astfel, 2015 se anunţă a fi un an la fel de interesant ca 2014 în ceea ce priveşte tehnologia, iar invenţiile şi progresele vor avea cu siguranţă contribuţii benefice pentru societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.