NVIDIA Quadro – O placa video ce iti taie respiratia! Pret si caracteristici

De multa vreme atat profesionistii in domeniul video dar si inginerii sau designerii isi doreau un echipament portabil pentru a putea procesa la un nivel superior grafica 3 D. Iata ca cei de la NVIDIA si HP au reusit sa le ofere acest produs, extraordinar de versatil , dar si cu performante echivalente cu statiile grafice create pana acum.

In primul rand acest produs revolutionar consumă mai puţină energie şi generează mai puţină căldură, si deci este nevoie de echipamente mai putine pentru racire, o problema car ede multa vreme da bataie de cap producatorilor de echipamente grafice 3D traditionale.

Alt element care i bucura pe noii beneficiari este ca avem la dispozitie un echipament  de lucru all-in-one , deci nu mai avem nevoie de alte dispozitive pentru a ne face treaba cat mai bine , si mai ales la un nivel al calitatii mult superior.

Arhitectura NVIDIA CUDA este folosită pentru aplicaţii de varf ale celor mai renumiti dezvoltatori de aplicaţii profesioniste, cum ar fi Adobe, Autodesk şi alţii, deoarece aceasta aeo o capacitate deosebita de a mări performanţa sistemelor de calcul prin eliminarea procesării complexe de date de către procesorul aparatului.

Cei de la  NVIDIA ao adus pentru standardul de culoare de 10-biti o noua dimensiune, mai ales daca discutam depsre precizie al culorii , fidelitate vizuală in prelucrarea video digitala.

Nu stim daca vor putea fi depasiti curand de alti producatori, chiar si in cazul aparaturii stationare, caci in cazul celei portabile cu siguranta vor  fi pentru mult timp locul 1 in domeniu.

Pretul se ridica undeva la 3400 RON, adica la 34 milioane le vechi. Un pret destul de piperat insa cand vedem caractersticile putem spune ca merita cu siguranta.

General
Interfata PCI Express x16 2.0
Rezolutie maxima 2560×1600 pixeli
Chipset
Producator chipset nVidia
Seria Quadro
CUDA Cores 256
Memorie
Tip memorie GDDR5
Dimensiune memorie 2048 MB
BUS memorie 256 bit
3D API
Suport DirectX 11.0
Suport OpenGL 4.0
Porturi
DVI 1
Display port 2
Racire
Sistem racire Activ
Tip racire Dual slot
Altele
RAMDAC 400 MHz
HDCP Ready Da

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.