O aplicaţie revoluţionară pentru agenda telefonică

Telefonia mobilă a evoluat atât de mult încât mulţi dintre noi nu ne mai imaginăm cum am trăi fără smartphone-ul de toate zilele care ne consumă timpul cu o mulţime de aplicaţii. Deşi în materie de aplicaţii telefoanele sunt din ce în ce mai inventive, observăm că nu foarte multe s-au schimbat în ceea ce priveşte contactele cu numerele de telefon din agendă. La fel ca acum 10 ani, de exemplu, acestea sunt listate în ordine alfabetică astfel că ştim exact la ce literă să mergem pentru a apela persoana dorită. Dar dacă vrem să găsim în agendă pe cineva al cărui nume nu ni-l amintim cu exactitate? Oricât de deştept ar fi, niciun smartphone nu prea are soluţia la această problemă.
Cei de la Humin au în plan să schimbe această situaţie, dovedindu-se foarte inventivi. Astfel, contactele vor fi dublate de un termen cheie: context. Aplicaţia permite uilizatorilor să caute în agendă contacte în funcţie de relaţiile de muncă, prietenie sau familie, sau în funcţie de momentul la care aceştia s-au întâlnit cu persoana căutată. De exemplu, dacă dorim să găsim o persoană întâlnită luna trecută, tastăm” luna trecută”, iar contactul dorit apare listat.

humin1

Iată cum funcţionează. Când instalezi aplicaţia ţi se va cere să faci conexiunea cu contactele de pe Facebook, telefon, calendar şi email, Linkedin etc. Aplicaţia colectează datele din toate mediile tale de contact virtuale, adunându-le laolaltă în agendă. În acest mod vei putea vedea persoanele care se află în acelaşi oraş cu al tău sau pe cele cu care urmează să te întâlneşti. Ori dacă ai în plan o călătorie într-un anumit oraş, aplicaţia va trimite notificări persoanelor din agendă care locuiesc în acel oraş pentru a le anunţa. De asemenea, de câte ori vei adăuga un nou contact, aplicaţia va înregistra data şi locul unde ai întâlnit persoana repsectivă.
Vei putea ierarhiza contactele cel mai des folosite, care sunt adăugate într-o listă la categoria Favoriţi. Pentru a-i putea contact pe cei din această categorie trebuie doar să ajungi la fotografia lor şi să apelezi.
Aplicaţia este deja disponibilă pe iPhone utilizatorilor din Statele Unite şi în curând va ajunge şi în Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.