Ochelarii Google vor avea un rival 3D

Ochelarii creaţi de Google sunt cu siguranţă una dintre cele mai uimitoate invenţii, cu ajutorul lor ne putem citi mailurile, suna prietenii doar vizualizând un spaţiu virtual. Se pare însă că o altă companie plănuieşte crearea unor ochelari care să-i surclaseze pe cei de la Google prin proiecţii 3D, care să ne îmbunătăţească viaţa de zi cu zi.
Compania Atheer are în plan lansarea unor ochelari prin care ni se creează în faţa ochilor un spaţiu 3D pe care îl putem manevra după bunul plac. Folosind realitatea augmentată, ochelarii creaţi de Atheer ne ghidează şi ne sfătuiesc ce să mâncăm pentru a ne menţine în formă, afişează jocuri virtuale interactive pentru copii sau proiecţii virtuale de mobilier pentru a ne amenaja casa.
Ochelarii 3D ar putea fi finalizaţi peste aproape 2 ani, a declarat Soulaiman Itani, CEO Atheer. Minimizarea hardware-ului, a bateriilor care trebuie să devină mai puternice, sunt principalii paşi care trebuie realizaţi pentru ca ochelarii să devină realitate.
Atheer consideră că publicul va fi fascinat de o asemenea invenţie, deşi integrarea şi utilizarea ei în viaţa de zi cu zi necesită timp, mai ales pentru a înţelege beneficiile venite la pachet cu costurile aferente utilizării unei asemenea tehnologii.

Glasses-640x215
Echipa Atheer trebuie să creeze cât mai multe aplicaţii care să îşi impună utilitatea în viaţa oamenilor. De exemplu, crearea unor jocuri pentri copii care vor înlocui orele petrecute în faţa calculatorului şi vor îmbina sportul cu divertismentul, atât de captivant al jocurilor pe calculator existente în prezent.
Compania a iniţiat şi o campanie prin care să strângă fondurile necesare dezvoltării procesului început. Aceasta a invitat oameni obişnuiţi, pasionaţi de tehnologie, să propună idei de aplicaţii care i-ar interesa, dar şi să doneze 350 de dolari prin care vor primi ulterior o pereche de ochelari, atunci când aceştia sunt finalizaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.