Placa de baza si procesorul – componentele de la care ar trebui sa pornesti atunci cand iti configurezi calculatorul!

core-i7-platformFoarte multe persoane, atunci cand au nevoie de un PC, vor sa il configureze personal. Un prim avantaj ar fi faptul ca prin aceasta modalitate ar iesi mult mai ieftin plus ca, de asemenea, fiecare utilizator in parte stie la ce o sa ii foloseasca calculatorul respectiv si astfel il poate optimiza mai bine.

Atunci cand incepi sa iti configurezi calculatorul intotdeauna trebuie sa pornesti de la placa de baza. Fiindca degeaba iti iei un procesor sau o placa video care nu e compatibila cu placa de baza. Plus ca pe viitor vrei vrea sa inlocuiesti piesele vechi si de aceea e foarte important ca placa de baza sa fie una performanta. Nu trebuie sa te zgarcesti la bani pentru ca pe viitor investitia o sa isi arate roadele. Placi de baza exista pe toate drumurile, insa nu e chiar indicat sa cumperi de la toate firmele aparute peste noapte ca ciupercile dupa ploaie. Indicat e sa consulti oferta unei firme cu experienta, asa ca va recomandam placi de baza ce se pot configura foarte usor datorita magazinului Oktal.

Pe langa placa de baza, trebuie sa te orientezi si spre un procesor cat mai bun. Pentru ca degeaba ai 8 GB RAM, sa zicem, daca ai un procesor neperformant. De aceea cel mai bine este sa te orientezi spre un procesor care poate conlucra excelent cu celelalte componente. Fie ca e Intel sau AMD, gandeste-te intodeauna pentru ce vei folosi calculatorul. Daca vrei un PC la care sa te uiti doar la filme, atunci nu s-ar merita sa achizitionezi un procesor cu patru nuclee pentru ca oricum nu il vei putea folosi la intreaga sa capacitate. De asemenea, daca esti un gamer inrait atunci un Dual Core va gafai puternic cand va da piept de ultimele jocuri aparute. In cazul in care te intrebi unde gasesti procesoare bune, poti sa arunci o privire si pe cel mai ieftin site de procesoare si mai mult ca sigur vei gasi ce ti se potrivesti fiindca magazinul online Oktal are o gama larga de produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.