Platile cu telefonul mobil, urmatorul pas in comertul electronic

Desi cei mai multi din cumparatori nu stiu inca de existenta acestor servicii, posibilitatea de a plati direct cu telefonul mobil exista in Romania si nu doar intr-o singura forma. Platile prin telefon mobil se pot realiza atat in cazul magazinelor online cat si a celor offline, prin intermediul  asa numitului portofel electronic, adaptare a aplicatiei Mobile Wallet adaptata la noi sub numele de Master Pass, gestionata de Master Card, prin intermediul codurilor QR, metoda disponibila momentan doar pentru clientii Garanti Bank, iar pentru cei care detin telefoane cu chip NFC si sunt clienti ING, plata se poate face la POS-urile contactless.

Posibilitatile sunt inca limitate, dar desi s-a plecat ca intotdeauna de la utilitati gen plata facturilor mobile si plata rovinietei, optiunile s-au extins deja la plati catre magazinele online si offline. In Romania peste 3000 de comercianti accepta deja plata prin QR si prin aplicatia mobilPay.

0

Plata prin intermediul telefonului mobil se adauga eforturilor de simplificare a procesului de plata atat pentru produsele si serviciile achizitionate online, cat si pentru cele achizitionate offline. Pentru magazinele online, care se lupta cu ratele ridicate de intrerupere a procesului de achizitie in etapele de realizare a platii si neincrederea in sistemul de plati online, care inca se mai face prezenta, platile prin intermediul telefonului mobil inseamna o oportunitate cu potential nelimitat.

1

Platile prin intermediul telefonului mobil exclud din procesul de plata online exact etapa cea mai sensibila si anume cea de introducere a datelor personale si de identificare a cardului. Un alt avantaj major este facilitarea platilor pentru clientii internationali care achizitioneaza produse sau servicii online din Romania. Statisticile arata ca doar 40% din tranzactiile efectuate online in domeniul e-commerce sunt domestice, restul provenind din afara granitelor. O data implementat sistemul de plata prin intermediul telefonului mobil, clientii din afara Romaniei pot plati la fel de simplu cum platesc un produs cumparat de pe Amazon, sau orice alt magazin din propria tara care foloseste acest sistem.

Pentru comercianti, utilizarea sistemului inseamna integrarea aplicatiei mobilePay in cadrul magazinului online WordPress, Magento, Prestashop sau avand la baza orice alta platforma specializata. Pentru cumparatori, este mult mai simplu. Aplicatia mobilePay Wallet poate fi descarcata gratuit din Google Play sau App Store si se instaleaza pe smartphone. Datele personale, datele cardului si adresa de livrare se introduc o singura data si sunt folosite apoi de aplicatie la fiecare plata. Simplu pentru clienti, avantajos pentru magazinele online si cu un viitor promitator pentru ambele tabere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.