Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Realitatea virtuală pătrunde în lumea filmelor

Realitatea virtuală nu-i este străină nici unui pasionat de jocuri, însă cei de la Oculus vor să o facă accesibilă şi cunsocută unui public mai larg şi, de aceea, o aduc în lumea îndrăgitelor filme, fie că vorbim de filme vechi sau noi.
Nu este vorba de nicio aplicaţie sau joc superperformant, ci de o nouă tehnologie prin care filmele de la Hollywood să poată fi urmărite de oricine, oriunde, iar senzaţia să fie aceea a vizionării unui film 3D.
Oculus a prezentat proiectul ingenios acum 2 ani, iar de atunci companii de renume precum Samsung sau Sony au decis să se alăture și să-l susțină financiar pentru că potenţialul este unul uimitor.

cinema3d
În ce constă?
Ei bine, proiectul Oculus constă într-o serie de căşti VR care, odată puse pe cap, îţi dau senzaţia că te afli, nu în faţa unei tablete sau a unui smartphone, ci a unui ecran de 15 metri. Senzaţia va fi una cu totul inedită şi cu siguranţă va atrage un public numeros.
Totuşi, nu este prima încercare de atragere a publicului în lumea realităţii virtuale. Au mai fost încercări, iar una dintre ele este cea a televizoarelor care proiectau imagini tridimensionale, devenite populare îmcepând cu 2009, când a fost lansat celebrul film Avatar. Succesul a întârziat să apară, iar una dintre cauze constă în durerile de cap şi disconfortul pe care utilizatorii îl acuzau după mai multe ore petrecute în faţa televizorului.
Oculus Cinema intenţionează să înlăture acest disconfort printr-un program VR unic. Acesta îi va plasa pe spectatori, oriunde s-ar afla, într-o realitate virtuală constituită dintr-o sală de cinema fictivă, iar filmul va rula pe un ecran virtual, asemănător cu cel dintr-un cinematograf real. Mai mult, utilizatorii pot alege între mai multe săli de cinema virtuale şi se doreşte chiar crearea unor spectatori fictivi pentru ca senzaţia de cinema să fie cât mai autentică.
Samsung şi Oculus au anunţat căştile Gear VR la Berlin, iar demonstraţia de la lansare îl plasa pe spectator în mijlocul unui spectacol Cirque du Soleil şi al unui concert Coldplay. Aşteptăm cu nerăbdare lansarea pe piaţa din întreaga lume cât mai curând!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J