Samsung Gear S, un ceas inteligent cu modem 3G si apeluri telefonice

Samsung se pregatea sa prezinte un ceas inteligent cu modem 3G prin luna martie, conform zvonurilor aparute, insa fara alte detalii despre acesta. Compania nu a mai asteptat pana la evenimentul Samsung din cadrul IFA Berlin 2014 si a lansat noul ceas inteligent, Gear S, cu modem 3G, astfel toate zvonurile aparute despre acesta au fost confirmate.

Gear S este diferit, in ceea ce priveste design-ul sau, fata de modelele disponibile deja pe piata precum Gear 2 si Galasi Gear. Acesta vine cu un ecran curbat de 2 inch la rezolutia de 480 x 320 pixeli, avand la baza un panou AMOLED curbat ce se incadreaza perfect in bratara rotunda.

Caracteristica principala pe care Gear S o are este ca permite includerea unui modem 3G, astfel ceasul inteligent poate sa fie utilizat liber, fara alte device-uri ajutatoare. Pe langa transferul de date, conexiunea 3G ofera noului ceas de la Samsung sa execute apeluri telefonice.Samsung Gear S

Pe partea hardware, ceasul Samsung Gear S vine cu un procesor (anonim) dual-core cu frecventa de 1 GHz, 512 MB de memorie RAM si 4 GB memorie de stocare. Acesta mai are senzorul nelipsit pentru controlul pulsului si tehnologiile wireless 801.11 b/g/n, Bluetooth 4.1 si GPS.

Bateria vine cu o capacitate de dor 300 mAh, ceea ce pare sa fie o parte negativa a imaginii noului ceas, gandindu-ne la conexiunea 3G pornita continuu ce va avea nevoie de un consum ridicat, insa Samsung garanteaza o autonomie de pana la 2 zile intr-un mod de utilizare normal.Samsung Gear S 2Ceasul inteligent are o carcasa rezistenta la apa si praf, detinand certificarea IP67. In ceea ce priveste sistemul de operare, compania nu este complet impresionata de platforma Android Wear, deoarece noul Gear S va utiliza aceeasi platforma Tizen.

Gear S va deveni disponibil pe la inceputul lunii octombrie, insa pretul pe care acesta il va avea nu a fost anuntat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.