Schimbările recente făcute de Twitter

Săptămâna care tocmai s-a încheiat a adus 2 schimbări majore pe reţeaua de socializare preferată, după Facebook, în întreaga lume. Prima constă în suspendarea conturilor celor care au postat filmuleţul cu execuţia jurnalistului american James Foley, ceea ce este o acţiune încadrată într-o nouă politică adoptată de Twitter şi anume analizarea cererilor persoanelor care doresc ştergerea de pe reţea a fotografiilor cu persoane decedate din propria familie.
A doua schimbare, care a stârnit nemulţumiri, este adăugarea de către Twitter a postărilor unor persoane pe care un utilizator nu le are trecute la Followers, dar care sunt selectate în funcţie de popularitate. Iar aceste schimbări se aplică pentru toţi utilizatorii de Twitter.

images

Dacă în privinţa interzicerii difuzării imaginilor cu execuţia lui James Foley, măsurile pot fi oarecum înţelese, totuşi interzicerea totală a unor imagini de acest gen poate fi considerat un abuz. În fond, fiecare are dreptul de a decide dacă adaugă în listă un cont de Twitter care promovează violenţa, este alegerea fiecăruia.
Înainte ca cei de la Twitter să închidă conturile care promovau imaginile teroriste, pe reţea a circulat un apel care îi îndemna pe utilizatori să nu dea share video-ului. Deşi un astfel de video implică o violenţă excesivă care poate afecta persoane mai sensibile, presa americană consideră că cenzurarea unui astfel de filmuleţ periclitează activitatea în social media şi că utilizatorii trebuie lăsaţi să decidă dacă doresc sau nu să dea play unor astfel de imagini.
O altă schimbare, care a stârnit recaţii, este aceea că Twitter decide şi ce ar trebui să vedem. Astfel, postări populare ale unor persoane pe care nu le urmărim sunt distribuite automat şi nu pot fi şterse. Twitter a motivat această alegere prin dorinţa de a oferi un conţinut cât mai interesant şi diversificat utilizatorilor. Reţeaua de socializare se apropie în acest fel de politica Facebook, ceea ce nu poate fi decât un punct în minus pentru că utilizatorii de Twitter găseau interesant, în detrimentul Facebook, tocmai acest spaţiu public liber care acum este îngrădit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.